Taste of Helsinki -ruokafestivaalissa on mukana 11 ravintolaa. Maisteltavaa riittää varmasti, sillä tarjolla on kaikkiaan 36 erilaista annosta.

Tänä vuonna Taste of Helsinki –ruokafestivaalissa on mukana 11 ravintolaa eri puolilta Suomea. Jokainen ravintola tarjoaa alku-, pää- ja jälkiruoan. Maisteltavaa riittää varmasti, sillä tarjolla on yhteensä 36 erilaista annosta. Annosten hintakin on kohtuullinen. Yksi annos maksaa viidestä kuuteen markkaa. Markka on festivaalin virallinen valuutta ja vastaa arvoltaan euroa.

 

Ask

  • Kesän vihreyttä, samettikukkaa & seljankukkaa
  • Porsaankylki, varhaisperunaa & sipulia
  • Suolaheinää & valkosuklaata

 

 Bertha

  • Turska, papu, kampasimpukka
  • Possunposki, soija, selleri
  • Suklaa, banaani, jaloviina

 

Bistro O Mat

  • Aniksella maustettua lohta, katkarapuja ja avokadoa
  • Grillattua luomukaritsankylkeä, varhaiskaali-luomujogurttisalaattia ja tummaa lakritsakastiketta
  • Mehustettuja mansikoita, kutunmaito-softis ja mantelia

 

Demo

  • Hummerimakkara, sahramirisottoa, rakuunadressing
  • Haudutettua vasikanrintaa, grillattua varhaiskaalia, fermentoitu soijapapukastike
  • "Space cream" 2014

 

Emo

  • Rapukakkua ja fenkolia
  • Kananpoikaa ja varhaiskaalisalaattia
  • Heikkilän grillijuustoa, sieniä ja varhaiskaalia
  • Vuohenmaito-Eskimo ja raparperia

 

Farang

  • Green Shell Mussel (vihersimpukka, punainen "nahm jim" dressing, merileväkaviaaria, rapeaa sipulia)
  • Coconut Caramel Pork (karamellipossua, paahdettu kookosdressing, chiliä, korianteria)
  • Hola Hola "14" (eksoottista hedelmäsalaattia, vanilja-kookoskermaa, passion-mangosorbettia)

 

Hodari & Hummeri

  • Kuninkaallinen hummeririsotto
  • Oskarin hodari vasikasta, parsasta ja jättikatkaravuista
  • Varhaisperuna, tuoreparsahodari ja tryffeliä

 

Juuri

  • Prässättyä graaviahventa, savustettua perunaa ja punasipulia
  • Luomukyyttöä "nose to tail", Gobbas Gårdin kevätspelttiä ja Juuren kasvimaan satoa
  • Punajuurimakaronilaatikkoa, Saloniemen chevreä, punajuurta ja pellavaa
  • Kuttujogurttijäädyke, lakritsia, vadelmaa ja fenkolia

 

Postres

  • Uusia perunoita ja anjovisvoita
  • Savulohisäilyke ja Postresin saaristolaisleipää
  • Paahdettu couscous-salaatti ja harissamajoneesia
  • Tuttifrutti-calippo

 

Sami Tallberg

  • Munakas, sieniä ja lakritsaa
  • Munakas, malo-vihanneksia ja tilliiä
  • Väinönputkivanukas ja kukkapölyä

 

Smakbyn Åland

  • Itämeren kalatartar sekä rapuja ja siianmätiä, creme fraiche, tilliä ja anopin limppua
  • Pitkään kypsytettyä ahvenanmaalaista lammasta, kermaista kastiketta, Smakbyn lammasmakkaraa, juureksia ja pehmeää perunasosetta
  • Smakbyn versio Ahvenanmaan pannukakusta, luumuja ja kermavaahtoa

 

Taste of Helsinki -festivaali järjestetään Helsingin Kansalaistorin puistossa 12.–15. kesäkuuta. Tutustu tarkemmin Taste of Helsinki -tapahtumaan ja ravintoloihin täältä.

Soppa 365 on Taste of Helsingin mediayhteistyökumppani.

Päivitetty maanantaina 26.5. klo 17.03: Sami Tallbergin menu päivitetty.

Sopan lukijat innostuivat Turusta tämän vuoden Taste of Helsinki -festivaalikattauksessa.

Jos Sopan lukijat ovat oikeassa, turkulaisravintola Kaskiksen teltalla riittää ruuhkaa tämän kesän Taste of Helsinki -festivaaleilla. Sopan lukijat nimittäin äänestivät Kaskiksen possunkylkiannoksen kaikkein kiinnostavimmaksi festivaaliannokseksi. Kaskis aikoo tarjota Taste of Helsingissä ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia. Annos sai Sopan gallupissa 12,5 % annetuista äänistä.

Kaskis voitti myös äänestyksen kakkossijan kala-annoksellaan. Ravintola aikoo tarjota sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastiketta. Annos sai 11,0 % annetuista äänistä.

Kolmanneksi eniten Sopan lukijat himoitsevat Matti Jämsénin friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää (6,9 % äänistä), Gastrobar Emon rypsipossun ribsejä ja chipotlea (6,1 % äänistä) ja Ragun ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa (5,6 % äänistä).

Taste of Helsinki -festivaalin suosituin annos on ollut kahdesti ravintola Farangin karamellipossu. Jos soppalaisten äänistä voi mitään päätellä, possu jyrää festivaalivieraiden mielestä tänäkin vuonna.

Kaikkiaan Taste of Helsinki -festivaaliin osallistuu 10 ravintolaa. Maisteltavia annoksia on 35 kappaletta.

Voit tutustua festivaaliruokien resepteihin ennakkoon Sopassa!

Soppa365 on Taste of Helsinki -festivaalin yhteistyökumppani.

Brödin härkätartar on edelleen osa Taste of Helsinki -kattausta.
Brödin härkätartar on edelleen osa Taste of Helsinki -kattausta.

Ahvenanmaalaisravintola peruu osallistumisensa, tilalle tulee meksikolaista ruokaa tarjoava Patrona.

Taste of Helsinki -ruokafestivaalin osanottajaravintoloissa on tapahtunut muutoksia.

Michael Björklundin luotsaama ahvenanmaalainen Smakbyn jättää Taste of Helsingin väliin "henkilökohtaisten syiden" takia.

Smakbyn tilalle tulee helsinkiläinen Patrona, joka tunnetaan meksikolaisesta ruuasta.

Patrona aikoo tarjoilla Taste of Helsinki -menussaan tiikerirapuja, naudankieltä ja ankankoipea. Ruokalista näyttää tältä.

Tiikerirapua "aquachile", vaahdotettua suolakeksiä ja valentina-kastiketta

Savustettu naudankielitaco, avokadoa, mustapapua, korianteria ja punasipulia

Ankankoipea "mole manchamanteles", maissia, paahdettua porkkanaa ja rapeaa banaania

Loppujen Taste of Helsinki -ravintoloiden menut löydät jutun lopusta.

 

Haluatko kokata kuin huippukokit? Tutustu Taste of Helsinki -festivaalin resepteihin klikkaamalla tästä!

 

TASTE OF HELSINKI -MENU 2015

BERTHA

ruis, possu, sipuli

nauta, tilli, kukkakaali

possu, suklaa, nauta

BRÖD

Sipuli – Sipulilientä, vuohen gruyère moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää

Härkä – Savustettu härkä tartar, lehtipersilja majoneesiä ja ketunleipää

Kirjolohi – ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää

Kefiiri – Jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää

GASTROBAR EMO

Crème Ninon ja mustekalaa

Rypsipossun ribsejä ja chipottlea

Emon “Tiramisu”

HOSHITO

Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono

Ginger ja Ginger, Misokastike

Kouji-Härkä ja Rei-Soba Wasabikastikkeella

Avocado Tempura

KASKIS

Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike

Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia

Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata

MATTI JÄMSEN POP-UP

”Toast skagen”, piparjuurta ja kurkkua

Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015

Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia

Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan

PASTOR

Pastorin Casa Ceviche: Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger’s milk

Pulpo Al Olivo: Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia

Mejilla:Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea, mausteista kvinoasalaattia

RAGU

Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa

Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa

Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä

Breads&Spreads:

-Mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi

-Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia

SINNE

Haugesund – Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita 5mk Gurka – Kylmää kurkku-minttukeittoa

Wallenberg – Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita

Porvoo-HKI – Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia

Soppa365 on Taste of Helsinki -festivaalin yhteistyökumppani.