Taste of Helsinki -ruokafestivaalissa on mukana 11 ravintolaa. Maisteltavaa riittää varmasti, sillä tarjolla on kaikkiaan 36 erilaista annosta.

Tänä vuonna Taste of Helsinki –ruokafestivaalissa on mukana 11 ravintolaa eri puolilta Suomea. Jokainen ravintola tarjoaa alku-, pää- ja jälkiruoan. Maisteltavaa riittää varmasti, sillä tarjolla on yhteensä 36 erilaista annosta. Annosten hintakin on kohtuullinen. Yksi annos maksaa viidestä kuuteen markkaa. Markka on festivaalin virallinen valuutta ja vastaa arvoltaan euroa.

 

Ask

  • Kesän vihreyttä, samettikukkaa & seljankukkaa
  • Porsaankylki, varhaisperunaa & sipulia
  • Suolaheinää & valkosuklaata

 

 Bertha

  • Turska, papu, kampasimpukka
  • Possunposki, soija, selleri
  • Suklaa, banaani, jaloviina

 

Bistro O Mat

  • Aniksella maustettua lohta, katkarapuja ja avokadoa
  • Grillattua luomukaritsankylkeä, varhaiskaali-luomujogurttisalaattia ja tummaa lakritsakastiketta
  • Mehustettuja mansikoita, kutunmaito-softis ja mantelia

 

Demo

  • Hummerimakkara, sahramirisottoa, rakuunadressing
  • Haudutettua vasikanrintaa, grillattua varhaiskaalia, fermentoitu soijapapukastike
  • "Space cream" 2014

 

Emo

  • Rapukakkua ja fenkolia
  • Kananpoikaa ja varhaiskaalisalaattia
  • Heikkilän grillijuustoa, sieniä ja varhaiskaalia
  • Vuohenmaito-Eskimo ja raparperia

 

Farang

  • Green Shell Mussel (vihersimpukka, punainen "nahm jim" dressing, merileväkaviaaria, rapeaa sipulia)
  • Coconut Caramel Pork (karamellipossua, paahdettu kookosdressing, chiliä, korianteria)
  • Hola Hola "14" (eksoottista hedelmäsalaattia, vanilja-kookoskermaa, passion-mangosorbettia)

 

Hodari & Hummeri

  • Kuninkaallinen hummeririsotto
  • Oskarin hodari vasikasta, parsasta ja jättikatkaravuista
  • Varhaisperuna, tuoreparsahodari ja tryffeliä

 

Juuri

  • Prässättyä graaviahventa, savustettua perunaa ja punasipulia
  • Luomukyyttöä "nose to tail", Gobbas Gårdin kevätspelttiä ja Juuren kasvimaan satoa
  • Punajuurimakaronilaatikkoa, Saloniemen chevreä, punajuurta ja pellavaa
  • Kuttujogurttijäädyke, lakritsia, vadelmaa ja fenkolia

 

Postres

  • Uusia perunoita ja anjovisvoita
  • Savulohisäilyke ja Postresin saaristolaisleipää
  • Paahdettu couscous-salaatti ja harissamajoneesia
  • Tuttifrutti-calippo

 

Sami Tallberg

  • Munakas, sieniä ja lakritsaa
  • Munakas, malo-vihanneksia ja tilliiä
  • Väinönputkivanukas ja kukkapölyä

 

Smakbyn Åland

  • Itämeren kalatartar sekä rapuja ja siianmätiä, creme fraiche, tilliä ja anopin limppua
  • Pitkään kypsytettyä ahvenanmaalaista lammasta, kermaista kastiketta, Smakbyn lammasmakkaraa, juureksia ja pehmeää perunasosetta
  • Smakbyn versio Ahvenanmaan pannukakusta, luumuja ja kermavaahtoa

 

Taste of Helsinki -festivaali järjestetään Helsingin Kansalaistorin puistossa 12.–15. kesäkuuta. Tutustu tarkemmin Taste of Helsinki -tapahtumaan ja ravintoloihin täältä.

Soppa 365 on Taste of Helsingin mediayhteistyökumppani.

Päivitetty maanantaina 26.5. klo 17.03: Sami Tallbergin menu päivitetty.