Vihreää kurkkulientä, pikkelöityä kurkkua, kylmää kurkkukeittoa, kurkku-souria... Kurkku taipuu nyt huippukokkien ja baarimikkojen käsittelyssä vaikka mihin. Kotikokkikin saa kurkusta kaiken irti näiden vinkkien avulla.

Kurkkua on hyvin saatavilla ympäri vuoden, mutta nyt on sen kuumin sesonki ja hinnatkaan eivät huitele taivaita.  Sekä kotimainen kasvihuone- että avomaankurkku ovat parhaimmillaan. Kokeile siis rohkeasti uusia tapoja käyttää tuttua vihreää.

1.Veistele ja murskaa

Kurkku kuuluu suomalaisten salaattiin, mutta kuutioituun kurkkuun kyllästyy nopeasti. Peruskurkku muuttuu aivan toiseksi, kun annat veitsen puhua uudella tavalla.

Kurkku-pappardelle eli ohueksi suikaloidut kurkut valmistuvat parhaiten kuorimaveitsellä, mutta juustohöyläkin toimii tarvittaessa. Veistele kurkusta pitkiä nauhoja ja käytä salaattiin tai pikkelöi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös kurkkurenkaat näyttävät hauskalta salaatissa. Ne valmistuvat kaivertamalla kurkusta omenaporalla kostea siemenosa ja viipaloimalla kurkku sen jälkeen normaalisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hc-kurkunkäsittelijä murskaa paloitellun kurkun valkosipulinkynsien tapaan veitsen lappeella. Murskattujen kurkkujen etu on niiden tehokas marinoitumiskyky. Mitäköhän isoäiti sanoisi, jos marinoisit mummonkurkut tässä muodossa?

2. Täydelliset makuparit

Tilli on tuttu kurkun kumppani, mutta mietona kaverina kurkku kelpaa myös monen voimakkaamman mausteen vanaveteen. Kokeile esimerkiksi kardemummaa, fenkolia, retiisiä tai vihreää teetä. Myös omena ja kurkku toimivat hyvin yhteen, samoin herne ja kurkku.

Hauska yhdistelmä kurkku ja kefiiri ovat yhdessä entistä pirskahtelevampia: kokeile esimerkiksi valutetusta kefiiristä ja kurkkuraasteesta valmistettua tsatsikia tai kylmää keittoa.

3. Voiko vettä grillata?

Kyllä! Kurkku janoaa myös grilliraitoja kylkiinsä. Grillaa kurkkulohkoja sellaisenaan tai kokeile esimerkiksi kala- ja äyriäisvartaisiin. Paahtunut maku antaa aivan uutta särmää tutulle kasvikselle ja toisaalta kurkku raikastaa usein niin tuhtia grilliateriaa.

Ohjeen lohi-kurkkuvartaisiin löydät täältä.

4. Kesäinen kurkku-detox

Kurkku vesipitoisena kasviksena on oiva raaka-aine myös viherpirtelöihin. Kokeile esimerkiksi kurkun, avokadon, banaanin, pinaatin, mustikoiden ja kookosveden yhdistelmää.

5. Virkistävä juomavärkki

Kurkku kuuluu nyt vahvasti niin cock- kuin mocktaileihin. Kurkku-sourista on tullut yksi suomalaisten suosikkidrinkeistä ja muutenkin kurkku viihtyy baarien hedelmäkorissa.

Kokeile esimerkiksi tätä raikasta kurkkuboolia.

Kurkusta valmistuu myös helposti holittomat juomat, kuten meksikolaistyyppiset virkistävät agua frescat.

Ohjeen kurkku-agua frescaan löydät täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla