Savuinen paprikalisäke kruunaa aterian.Kuva Sami Repo.
Savuinen paprikalisäke kruunaa aterian.Kuva Sami Repo.

Koverra paprika, kurkku tai kesäkurpitsa. Täytetyt kasvikset maistuvat aterian päätähtenä tai mehevänä lisukkeena.

Vau mikä ohje!

Ihastuin ensilukemalta ruokatoimittaja Suvi Rüsterin kehittämään ohjeeseen. Mikä ihana idea savustaa paprikoita,  joiden täytteenä on vain ja ainoastaan buffalomozzarellaa.  Makea paprika, täyteläinen mozzarella, savun tuoma aromi ja suola. Tästä pidän!

Monet muutkin kasvikset kuin paprikat ovat oivia kulhoja mehevälle täytteelle. Täytetyt kasvikset voivat olla lämmin pääruoka, kylmä naposteltava tai jotain siltä väliltä eli lisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pariisinperunaraudalla onnistuu kätevästi tomaattien kovertaminen. Samoin ohuella teelusikalla. Kun kurkun tai kesäkurpitsan pätkii reiluiksi paloiksi tai halkaisee, voi samalla perunaraudalla poistaa vetiset siemenet mehevän täytteen tieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täyte voi olla yhtä yksinkertainen kuin mozzarella tai kasviskulhoon voi säveltää myös pääruokamaisen runsaan täytteen. Klassisin paprikoiden täyte on jauhelihariisi  juustokuorrutuksella. Avokadojen kuppiin on toisinaan lusikoitu katkarapuja, uusin oivallus on hyydyttää täytteeksi kananmuna.

Oma suosikkini on munakoiso, joka halkaistuna tarjoilee loistavan pedin halloumi-minttutäytteelle, lisänä loraus oliiviöljyä ja pinjansiemeniä ja suosikkiateria on siinä.

Sipuli halkaistuna ja koverrettuna toimii myös kulhona, jonka uumeniin voi ruskistaa vaikka valkosipulilla ja yrteillä höystettyä karitsanjauhelihaa.

Tästä löydät täytettyjen paprikoiden ohjeen.

Tästä löydät täytettyjen tomaattien ohjeen.

Tästä löydät täytettyjen avokadojen ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla