Vastaajien ikä vaikutti myös nakkimieltymyksiin.
Vastaajien ikä vaikutti myös nakkimieltymyksiin.

Suureen suomalaiseen nakkitutkimukseen vastasi yli 1 200 suomalaista.

Lähes kolmannes suomalaismiehistä syö nakkinsa mieluiten yksin, kertoo Atrian julkistama Suuri suomalainen nakkitutkimus. Kyselyyn vastanneista miehistä 28 prosenttia nauttii nakkinsa mieluiten itsekseen. Naisvastaajista iso osuus, 40 prosenttia, puolestaan syö mieluiten nakkinsa perheen kanssa.

Kaikkien tutkimukseen vastanneiden ikäryhmien mielestä nakin pitää olla maukas. Ikäryhmien väliset mielipide-erot koskevat lähinnä nakkien rakennetta, sillä siinä missä nuoret 15–24-vuotiaat suosivat kuorettomia nakkeja, hieman varttuneemmat, 45–54-vuotiaat, haluavat nakin olevan napakka ja napsahtava. Lihaisa ja kuorellinen nakki puolestaan on yli 55-vuotiaiden suosikki.

Suomalaisten nakkiruokasuosikki on nakit ja muusi. Sen mainitsi suosikikseen neljännes vastaajista. Toiseksi suosituin nakkiruoka on nakkikastike.

Jos nakki kaipaa lisuketta, sipaistaan sille sinappia. Muut suositut nakin lisukkeet ovat kurkkusalaatti ja ketsuppi.

Atrian teettämään kyselytutkimukseen vastasi 1 258 suomalaista. Naisten osuus vastaajista oli 61 prosenttia ja miesten osuus 39 prosenttia.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.