Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.

Arttu Wiskarin Vain elämää -illallisella nautitaan runsas ja täyttävä ateria, jossa on huomioitu myös erikoisruokavaliot.

Lihansyöjät nauttivat sekä upeita entrecôte-pihvejä sekä ankanmaksaterriiniä. Tarjolla on myös turskaa vihannespetillä sekä vegevaihtoehdoksi muun muassa avokadotomaattisalaattia.

”Tyypillisiä suomalaisia kotiruokia”, Danny naurattaa muita notkuvan herkkupöydän ääressä.

Löydät reseptin Artun dry aged entrecôte-pihveihin ja grillivihanneksiin tästä.

Vain elämää torstaisin ja perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Soppa365 ja Nelonen kuuluvat samaan konserniin.

Helppo, tyylikäs, kesytetty vai riittoisa? Kokosimme Soppa365:n parhaat raparperipiirakat yhteen. Täältä löydät tulevan lempipiirakkasi!

Helppo raparperipiirakka

Kesän simppelein raparperipiirakka (kuva yllä) syntyy valmistaikinasta. Raparperit ladotaan ranskankermatäytteen päälle viivasuoriksi riveiksi. Irtopohjainen piirasvuoka antaa piirakalle tyylikkyyslisän. Kun irrotat tämän leivonnaisen vuoasta vadille, mikään ei paljasta, että sen tekemiseen on kulunut vain hetki. Jos haluat, voit maustaa taikinan pistaasimuruilla, kuten ohjeessa. Jos et ehdi, piirakka on silti herkkua.

 

Tyylikäs keikaus

Kuka sanoo, että raparperit pitäisi asetella taikinan päälle? Keikaus kääntää ajatuksen raparperipiirakasta nurinperin. Tätä herkkua kokeiltuasi et ole ehkä valmis palaamaan vanhaan. Kakku vai piirakka, määrittely on lopulta yhdentekevää. Maku on joka tapauksessa erinomainen, taikinaan raastettu mantelimassa ja fariinisokeri-voiseoksessa vuoan pohjalla muhineet raparperit pitävät siitä huolen.

 

Valkosuklaalla kesytetty

Tässä pellillisessä raparperin kesyttämisestä vastaa valkosuklaa. Suutuntuma on silti hauskasti rapea, sillä taikinaan lisätään myös kokonaisia manteleita. Saat ohjeella koko pellillisen. Ennen kuin leivot, tarkista oman peltisi koko ja tee tarvittaessa taikinaa puolitoistakertainen määrä. Niin varmistat, että piirakasta tulee juuri niin mehevä ja tuhti kuin kuuluukin.

 

Riittoisa pellillinen

Raparperi ja marenki ovat myös mainio pari, ja tässä piirakassa ne saavat loistaa koko pellin mitalla. Marengista yli jääneet keltuaiset käytetään taikinaan. Hauskuuslisän piirakka saa marenkiin ropistelluista nonparelleista. Tee piirakka mieluiten suoraan tarjolle, jolloin marenki on parhaimmillaan. Vaahdota rinnalle reilusti kermaa, mutta makeuta sitä vain vähän tai ei ollenkaan. Pehmeä kermavaahtopilvi riittää sellaisenaan pyöristämään raparperin kirpeyden ja marengin makeuden.

 

Kuvat Arto Vuohelainen, Reetta Pasanen, Tuomas Kolehmainen ja Anna Huovinen.