Sileä on syötävä, muhkurainen ei. Kuvankaappaus Behance-sivustolta.
Sileä on syötävä, muhkurainen ei. Kuvankaappaus Behance-sivustolta.

Bump Mark -tarra muuttuu sileästä muhkuraiseksi, kun ruokapakkauksen sisältö ei ole enää syömäkelpoinen.

Olemme tottuneet noudattamaan melko säntillisesti liha- ja maitotuotepakettien viimeinen käyttöpäivä -merkintöjä. Tämä johtaa siihen, että heitämme paljon syömäkelpoista ruokaa pois, sillä monet tuotteet ovat usein syömäkelpoisia vielä pakettiin merkityn viimeisen käyttöpäivän jälkeenkin.

Moni kuluttaja epäilee kykyjään ruuan tuoreuden aistinvaraisessa arvioinnissa. Uusi ruokapakkaustarra voi kuitenkin helpottaa tilannetta.

Take part -sivusto kirjoittaa brittiopiskelija Solveiga Pakštaitėn kehittämästä Bump Mark -pakkaustarrasta, jonka voisi kääntää suomeksi vaikkapa muhkuramerkiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Merkin pohjalle on asennettu muovisia muhkuroita, jotka on päällystetty kiinteällä gelatiinigeelillä. Gelatiini nesteytyy samaan tahtiin kuin pakkauksen sisältämä tuote pilaantuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisin sanoen kun pakkauksen sisältämä tuote on vielä syömäkelpoinen, Bump Mark tuntuu sormella kokeiltaessa sileältä. Kun tuote alkaa pilaantua, gelatiini nesteytyy, merkin pohjalla olevat muhkurat muuttuvat havaittaviksi ja tuote on parasta jättää syömättä.

Solveiga Pakštaitė voitti Bump Markilla muotoilukilpailu James Dyson Awardin Britannian-osakilpailun ja jatkaa nyt Bump Markin kehittelyä kilpailun kansainvälistä sarjaa varten.

Voit lukea kuvilla havainnollistetun Bump Mark -esittelyn Behance-sivustolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla