Brunssin saa ihan helposti kasaan nyyttäriperiaatteella. Kuva: Pia Inberg.
Brunssin saa ihan helposti kasaan nyyttäriperiaatteella. Kuva: Pia Inberg.

Kun jaat brunssin vastuualueet järkevästi, on nyyttäribrunssi kasassa nopeammin kuin pöytä katettu!

Brunssi on monille yksi tärkeimmistä vappuperinteistä, eikä syyttä – mikä voisikaan olla mukavampaa, kuin rento keväänaloitus juhlapöydän äärellä!

Perinteiset nyyttikestit on paitsi helppo, myös kukkaroystävällinen tapa toteuttaa vappubrunssi. Kun pyydät jokaista vierasta tuomaan mukanaan jotain, kokoaa brunssipöytä melkein itsensä.

Jos vieraiden kokkaustaidot ja -mieltymykset eivät ole ihan selvillä, pärjäät mainiosti tämän listan avulla. Jaa ensin brunssin välttämättömät ruuat ja ala sitten paisuttaa brunssipöytää lisukkeilla ja muilla tykötarpeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Täydellisessä brunssissa on jokaiselle jotain, mutta kukaan ei näännytä itseään liialla huhkimisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Brunssipöydän pakolliset...

Vihersalaatti kiireiselle

Vihersalaatti tuo brunssiin raikkautta ja keveyttä. Vihersalaatti on myös helposti muunneltavissa kaikkien makuun sopivaksi. Laita pystyyn vaikkapa pieni salaattibaari, josta jokainen voi kerätä itselleen sopivan salaatin. Anna vihersalaatti tuotavaksi kiireiselle, sillä salaatti on nopea koota kasaan jopa vain hetkeä ennen brunssille lähtemistä ja salaattibaarin ainekset on helppo napata mukaan kaupan hyllyltä.

Katso kuvan greippisalaatin ohje täältä.

Vahvin tuo juomat

Jokaiseen hyvään brunssiin kuuluu myös muuta juotavaa kuin vesi. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi erilaiset mehut ja tietenkin kuohuva. Juomista vastatkoon vierasjoukon vahvin, joka jaksaa kantaa pullokassin perille asti.

Katso simaboolin ja ilmapalloista tehtyjen megajääpalojen video-ohje täältä.

 

Jotain suolaista ja ruokaisaa hellahirmuille

Yksi brunssin tärkeimmistä elementeistä on jokin lämmin ruokalaji. Tämä voi olla lähes mitä vain aina perinteisestä pekonista tai munakkaasta eksoottisempiin vaihtoehtoihin. Pidä vain huoli että kyseessä on jotakin mutkatonta ja suhteellisen kevyttä. Tämä tuotava sopii parhaiten keittiössä viihtyvälle vieralle, joka mielellään viettää pidemmänkin hetken kotikeittiössä tuomisia loihtien.

Munakasrullien ja lohitäytteiden ohje löytyy täältä.

 

Pientä makeaa kakkutaiteilijoille

Jokin pieni makea pala tai kaksi loppusilaukseksi on kuin helmi brunssin kruunussa. Tähän soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi browniet, muffinit tai pienet leivokset. Leipuriystäväsi on mitä luultavimmin jo suunnitellut jotain tähän sopivaa ennen kuin ehdit edes kysyä.

Taikapannarin ohje löytyy täältä.

Kahvi/tee brunssin järjestäjän komeroista

Kahvi ja tee ovat yksi brunssin ehdottomin kulmakivi. Maitokahvit ja suuret teekupposet tuovat brunssiin ehdottoman aamiaistunnelman. Yllätä vieraat jollakin lähipaahtimon herkkukahvilla ja teevalikoimaan kannattaa hankkia muutakin kuin tavallista pussiteetä.

... ja pientä kivaa päälle

Kulmakivien lisäksi mukavia lisäyksiä ovat esimerkiksi smoothiet, lihapullat ja tahnat. Nämä tuomiset sopivat keittiönäpertäjille, mutta toki myös brunssin järjestäjä voi hemmotella vieraita keksimällä kaikenlaista pikkulisättävää perusvalikoiman täydentämiseksi.

Pähkinä-suklaasmoothien ohjeen löydät täältä.

Yllätysvieraita ja vähemmällä keittotaidolla siunattuja voit pyytää tuomaan jotakin valmiinaostettavaa brunssipöydän täytteeksi, esimerkiksi juustoa, leikkeleitä, leipää tai hedelmiä.

Viimehetken osaanottajia voit pyytää tuomaan esimerkiksi kukkia tai ilmapalloja. Lapsille hauska brunssia edeltävä ohjelmanumero on brunssipaikan koristelu.

Muista tarkistaa että astioita ja laseja on kaikille tarpeeksi. Jos muutama jää uupumaan, pyydä jotakuta vieraista tuomaan täydennystä.

Äläkä unohda erikoisruokavaliota noudattavia vieraita!

Lisää  brunssireseptejä löydät täältä!

Artikkelia on muokattu 29.4.2016 ja siihen on lisätty reseptejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla