Vain elämää alkaa taas! Nyt sinäkin voit syödä kuin supertähti, sillä Soppa365 paljastaa ennakkoon supersuosittujen artistien ruokavalinnat.

Perjantaina alkaa supersuositun Vain elämää -sarjan kuudes tuotantokausi. Ensimmäisenä on vuorossa Olli Lindholmin päivä.

Etukäteen tiedetään jo, että avausjaksossa kuullaan etukäteiskohua herättänyt Yö-yhtyeen Joutsenlaulu. Samu Haberin versio herkistää Olli Lindholmin kyyneliin. Liikuttavia hetkiä on siis luvassa.

Me Soppa365:ssa olemme kuitenkin kiinnostuneempia artisteista ruokaihmisinä.

Kuudes Vain elämää- kausi eroaa aiemmista, sillä artistit asuvat Hirvensalmella sijaitsevan Satulinnan sijaan Espanjan Aurinkorannikolla. Tämä on selvästi vaikuttanut myös muusikoiden ruokavalintoihin. Olli Lindholmkin halusi oman päivänsä lounaalle perinteisiä espanjalaisia tapaksia, muun muassa ilmakuivattua kinkkua ja manchegojuustoa. Pääruokana nautittiin merianturaa ja jälkkäriksi juustokakkua.

Päivällisellä sen sijaan paljastuu Lindholmin perinteinen ja konstailematon ruokasuhde. Ruokana on naudan fileepihviä, grillattuja kasviksia ja ranskalaisia.

Haluatko syödä kuten Olli Lindholm? Katso Sopan ohjeet täydellisiin naudanfileepihveihin  ja juustokakkuun.

Lindholm korostaa yllä olevalla videolla kuitenkin myös ruokaseuran merkitystä. "Huonossa seurassa hyväkin ruoka menettää merkityksensä." Samaa mieltä!

Kuva: Petri Aho

Vain elämää alkaa Olli Lindholmin päivällä perjantaina 21.4. klo 20 Nelosella ja Ruudussa. Ensimmäisestä jaksosta eteenpäin Vain elämää nähdään torstaisin ja perjantaisin klo 20. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.

Arttu Wiskarin Vain elämää -illallisella nautitaan runsas ja täyttävä ateria, jossa on huomioitu myös erikoisruokavaliot.

Lihansyöjät nauttivat sekä upeita entrecôte-pihvejä sekä ankanmaksaterriiniä. Tarjolla on myös turskaa vihannespetillä sekä vegevaihtoehdoksi muun muassa avokadotomaattisalaattia.

”Tyypillisiä suomalaisia kotiruokia”, Danny naurattaa muita notkuvan herkkupöydän ääressä.

Löydät reseptin Artun dry aged entrecôte-pihveihin ja grillivihanneksiin tästä.

Vain elämää torstaisin ja perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Soppa365 ja Nelonen kuuluvat samaan konserniin.

Terhin lounaalla herkuteltiin suomalaisklassikon ranskalaisversiolla.

Torstaina Terhin lounaalla pöytään kannetaan kattava lajitelma bruchettoja. Leipien päältä löytyy herkullisia täytteitä jokaiseen makuun: espanjalaista kinkkua, carpacciota, kasvista sekä kalaa.

Merellinen teema jatkuu pääruoassa, joka on ranskalaista kalakeittoa eli bouillabaissea.

”Pääruokana meillä on ranskalaista kalakeittoa johtuen siitä, että olen suuri suomalaisen kalakeiton ystävä”, Terhi kertoo.

”Se on ehkä ainoita ruokia, mitä osaan tehdä todella hyvin! Olen jo pitkään haaveillut, että osaisin tehdä muitakin kalakeittoja, mutta en ole ottanut sitä haltuun. Tänään olen saanut siihen hieman apua”, Terhi hymyilee.

Katso ranskalaisen kalakeiton ohje täältä.

Vain elämää torstaisin ja perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan viikon jakson näet etukäteen maksullisesta Ruudusta aina perjantaisin. Nelonen, Ruutu ja Soppa365 kuuluvat kaikki Sanoma-konserniin.