Vain elämää alkaa taas! Nyt sinäkin voit syödä kuin supertähti, sillä Soppa365 paljastaa ennakkoon supersuosittujen artistien ruokavalinnat.

Perjantaina alkaa supersuositun Vain elämää -sarjan kuudes tuotantokausi. Ensimmäisenä on vuorossa Olli Lindholmin päivä.

Etukäteen tiedetään jo, että avausjaksossa kuullaan etukäteiskohua herättänyt Yö-yhtyeen Joutsenlaulu. Samu Haberin versio herkistää Olli Lindholmin kyyneliin. Liikuttavia hetkiä on siis luvassa.

Me Soppa365:ssa olemme kuitenkin kiinnostuneempia artisteista ruokaihmisinä.

Kuudes Vain elämää- kausi eroaa aiemmista, sillä artistit asuvat Hirvensalmella sijaitsevan Satulinnan sijaan Espanjan Aurinkorannikolla. Tämä on selvästi vaikuttanut myös muusikoiden ruokavalintoihin. Olli Lindholmkin halusi oman päivänsä lounaalle perinteisiä espanjalaisia tapaksia, muun muassa ilmakuivattua kinkkua ja manchegojuustoa. Pääruokana nautittiin merianturaa ja jälkkäriksi juustokakkua.

Päivällisellä sen sijaan paljastuu Lindholmin perinteinen ja konstailematon ruokasuhde. Ruokana on naudan fileepihviä, grillattuja kasviksia ja ranskalaisia.

Haluatko syödä kuten Olli Lindholm? Katso Sopan ohjeet täydellisiin naudanfileepihveihin  ja juustokakkuun.

Lindholm korostaa yllä olevalla videolla kuitenkin myös ruokaseuran merkitystä. "Huonossa seurassa hyväkin ruoka menettää merkityksensä." Samaa mieltä!

Kuva: Petri Aho

Vain elämää alkaa Olli Lindholmin päivällä perjantaina 21.4. klo 20 Nelosella ja Ruudussa. Ensimmäisestä jaksosta eteenpäin Vain elämää nähdään torstaisin ja perjantaisin klo 20. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.

Sushi, kevätkääryleet ja dim sum. Laura Voutilainen rakastaa kaikkia itämaisia makuja.

Vain elämää -sarjassa hypättiin Laura Voutilaisen päivänä itämaisiin tunnelmiin, vaikka kuvaukset sijoittuvatkin Espanjaan. Tapaksista oli nyt kuitenkin hetkeksi aikaa saatu kylliksi. Voutilainen halusi valita lounaalleen sushia, kevätkääryleitä, dim sum -tyyliin tarjoiltua paistettua mustekalaa ja mangoa chilillä ja kookoksella. Katso videolta, kuinka muut artistit reagoivat ruokakulttuurin muutokseen.

Haluatko syödä kuten Vain elämää -sarjan tähdet? Valmista kevätkääryleet tällä ohjeella, joka oli aikaisemmalla kaudella myös Antti Tuiskun suosikki.

Vain elämää torstaisin ja perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.

Lounaalla alkanut suomalaisuusteema jatkuu myös illallisella.

Keskellä pöytää höyryä iso kulhollinen Suomen perinteisintä pataa eli karjalanpaistia. Hyvän ruuan ystävä Samu Haber on toivonut Hongkongissa työskentelevää suomalaista huippukokkia Jaakko Sorsaa toteuttamaan illallisen ruuat. Pitkään hautunut liha tarjoillaan pääruuaksi, ja alkuun syödään kalaa fenkolin kanssa. Jälkiruuaksi on tarjolla omenapiirakkaa ja vaniljajäätelöä.

 

Ruoka selkeästi houkuttelee aterian äärelle kokoontuineita artisteja ja Nikke Ankara odottaa malttamattomana ruuan kimppuun pääsemistä. ”Käykää kiinni!” Samu rohkaisee.

 

Kokeile täydellistä karjalanpaistia kotona. Huippukokin ohjeella onnistut siinä varmasti. Omenapiirakkaa kannattaa kokeilla tällä ohjeella ja jäätelö syntyy jopa ilman jäätelökonetta, kun käytät tätä ohjetta.

 

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.

 

Vain elämää -ohjelman Samu Haberin jaksossa tarjoillaan suomalaisia tapaksia.

Ensisilmäyksellä on vaikea arvata, miten Haber on suunnitellut yllättävänsä muut artistit lounaalla. Monia pieniä ruokia notkuva pöytä paljastuu kuitenkin suomalaiseksi tapaspöydäksi. Aterialle on katettu kaikenlaisia herkkuja, kuten lihapullia ja perunapannukakkuja, joiden päälle on koottu sienihöystöä.

 

Samu paljastaa muille artisteille, että ruokien takaa löytyykin hänen ystävänsä Jaakko Sorsa, joka tunnetaan FINDS-nimisestä ravintolastaan. Hongkongissa ravintolaansa pyörittävä kokki on toteuttanut Haberin idean yhdistää suomalaisia ja espanjalaisia makuja.

 

Kokoa oma suomalaishenkinen tapaspöytä vaikkapa mummon lihapullista, paistetuista muikuista ja peruna-sienipiirakasta.

 

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.

 

Kun Robinin perhe kokoontuu yhdessä syömään, ruokalistalla on usein yhdessä valmistettavia japanilaisia herkkuja.

Vain Elämää -sarjassa on edetty Robinin päivään asti. Nuori artisti valitsi oman päivänsä lounaalle alkuruuaksi jotain, mikä on hänen monen ikätoverinsakin suuri herkku: sushia. Robinille se on todellista perheruokaa, sillä hän kokkaa sushia usein yhdessä perheensä kanssa.

Pääruokana aterialla nautittiin nuudeleita pintapaistetun tonnikalan kera, ja jälkiruokana oli suklaakakkua, vihreää teetä ja jäätelöä.

Sushi tuntuu yhdistävän suomalaisia artisteja, sillä se oli myös Anssi Kelan herkku ohjelman aikaisemmalla tuotantokaudella.

Katso ohje makirullien tekoon täältä. Tatakitonnikalaa taas valmistat helposti tällä ohjeella.

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.