Vain elämää alkaa taas! Nyt sinäkin voit syödä kuin supertähti, sillä Soppa365 paljastaa ennakkoon supersuosittujen artistien ruokavalinnat.

Perjantaina alkaa supersuositun Vain elämää -sarjan kuudes tuotantokausi. Ensimmäisenä on vuorossa Olli Lindholmin päivä.

Etukäteen tiedetään jo, että avausjaksossa kuullaan etukäteiskohua herättänyt Yö-yhtyeen Joutsenlaulu. Samu Haberin versio herkistää Olli Lindholmin kyyneliin. Liikuttavia hetkiä on siis luvassa.

Me Soppa365:ssa olemme kuitenkin kiinnostuneempia artisteista ruokaihmisinä.

Kuudes Vain elämää- kausi eroaa aiemmista, sillä artistit asuvat Hirvensalmella sijaitsevan Satulinnan sijaan Espanjan Aurinkorannikolla. Tämä on selvästi vaikuttanut myös muusikoiden ruokavalintoihin. Olli Lindholmkin halusi oman päivänsä lounaalle perinteisiä espanjalaisia tapaksia, muun muassa ilmakuivattua kinkkua ja manchegojuustoa. Pääruokana nautittiin merianturaa ja jälkkäriksi juustokakkua.

Päivällisellä sen sijaan paljastuu Lindholmin perinteinen ja konstailematon ruokasuhde. Ruokana on naudan fileepihviä, grillattuja kasviksia ja ranskalaisia.

Haluatko syödä kuten Olli Lindholm? Katso Sopan ohjeet täydellisiin naudanfileepihveihin  ja juustokakkuun.

Lindholm korostaa yllä olevalla videolla kuitenkin myös ruokaseuran merkitystä. "Huonossa seurassa hyväkin ruoka menettää merkityksensä." Samaa mieltä!

Kuva: Petri Aho

Vain elämää alkaa Olli Lindholmin päivällä perjantaina 21.4. klo 20 Nelosella ja Ruudussa. Ensimmäisestä jaksosta eteenpäin Vain elämää nähdään torstaisin ja perjantaisin klo 20. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.

Kun Robinin perhe kokoontuu yhdessä syömään, ruokalistalla on usein yhdessä valmistettavia japanilaisia herkkuja.

Vain Elämää -sarjassa on edetty Robinin päivään asti. Nuori artisti valitsi oman päivänsä lounaalle alkuruuaksi jotain, mikä on hänen monen ikätoverinsakin suuri herkku: sushia. Robinille se on todellista perheruokaa, sillä hän kokkaa sushia usein yhdessä perheensä kanssa.

Pääruokana aterialla nautittiin nuudeleita pintapaistetun tonnikalan kera, ja jälkiruokana oli suklaakakkua, vihreää teetä ja jäätelöä.

Sushi tuntuu yhdistävän suomalaisia artisteja, sillä se oli myös Anssi Kelan herkku ohjelman aikaisemmalla tuotantokaudella.

Katso ohje makirullien tekoon täältä. Tatakitonnikalaa taas valmistat helposti tällä ohjeella.

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.

Artisti jatkaa Vain elämää-ohjelman illallisella italialaista teemaa.

Jo lounaalla kävi selväksi, mikä on Petra Garganon suuri ruokarakkaus: Italia. Samaa teemaa hän jatkoi myös oman päivänsä illallisella. Alkuruokana oli klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti, ja pääruuaksi saltimboccaa ja sienirisottoa. Lopuksi herkuteltiin tiramisulla. Jälkkäri oli niin hyvää, että muut artistit antoivat sille spontaanit suosionosoitukset. 

Petra kertoo, että hänen aviomiehensä tekee maailman parasta risottoa. Itse hän ei saa siitä yhtä makoisaa. Haastamme sinut, lukija, kuitenkin kokeilemaan tämän ohjeen avulla (ja voimme luvata, että lopputulos on makoisa!). Tomaatti-mozzarellasalaatin ohjeen taas löydät täältä, ja huippukokin kehittelemän tiramisun täältä. Saa taputtaa kotonakin!

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.

Vain elämää -sarjassa herkutellaan Petran päivän lounaalla klassisilla italilaisilla ruokalajeilla.

Petra Garganon aviomiehen juuret ovat Italiasta. Miehensä ansiosta artisti on oppinut rakastamaan pizzoja, pastoja ja muita Italian herkkuja. Etukäteen julkaistulla videolla Petra kertoo, että heidän lapsensa syntymään asti aviomies vastasikin kotona ruuanlaitosta. Edelleen mies hemmottelee perhettään erilaisilla ihanilla perinneruuilla.

Erityisen lähellä Petran sydäntä ovat merenelävät. Niitä hänen on saatava aina, kun perhe matkustaa Italiassa. 

Siksi onkin luontevaa, että Petra valitsi italialaisia ruokia myös oman Vain elämää -päivänsä lounaalle. Aluksi nautittiin carpacciota, pääruoaksi on frutti di mare -pastaa ja jälkiruoaksi herkutellaan greippi-pannacottalla.

Katso ohje carpaccioon täältä ja mereneläväpastaan täältä. Ei kun nauttimaan!

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan konserniin.

Anna Puun päivänä Vain elämää -ohjelmassa syödään etnisiä ruokia. Lounaalla kootaan pöydän antimista meksikolainen salaatti ja illallisella suunnataan itämaisiin tunnelmiin. Katso reseptit tästä!

Anna Puun päivänä Vain elämää -ohjelmassa herkutellaan muun muassa meksikolaisella nacho-salaatilla, jonka jokainen voi koota itse. Juuri se on Anna Puun mieleen, että kädet risteilevät pöydässä ja ruokailusta tulee "jaettu kokemus".  Hirvensalmen Satulinnassa syödään Annan illallisella itämainen menu. Ruoat tähdille valmistaa kokki Roope Rask.

Lounaaksi meksikolaista

Lounaalla syödään nachoja guacamolen, tomaattisalsan ja friteeratun lehtikaalin kanssa. Pöytään voi nostaa oman mielen mukaan muitakin lisukkeita, kuten papuja ja salaattia.

Annan nachokattauksen reseptit löydät täältä.

Itämaista illallisella

Illalliseksi on tarjolla itämainen kattaus: kofta-vartaita, bulgursalaattia, naan-leipää ja hummusta.

Kofta-vartaiden ja paahdettujen tomaattien reseptit löytyvät täältä.

Bulgursalaatin ohje löytyy täältä.

Naan-leivän ja hummuksen reseptit ovat täällä.

Tämän kauden Vain elämää -sarjan tähdet ovat Anna Puun lisäksi Mikko Kuustonen, Suvi Teräsniska, Mikael Gabriel, Hector, Lauri Tähkä ja Chisu.

Mikko Kuustosen päivän reseptit löydät täältä.

Suvi Teräsniskan päivän reseptit löydät täältä.

Hectorin päivän reseptit löytyvät täältä.

Lauri Tähkän päivän reseptit löytyvät täältä.

Chisun päivän reseptit löytyvät täältä.

Mikael Gabrielin päivän reseptit löydät täältä.

Täältä löydät Vain elämää -keittokirjan ja kaikki reseptit.

Kaikki kuvat: Jussi Hellsten

Vain elämää esitetään Nelosella perjantaisin klo 20.