Terhin lounaalla herkuteltiin suomalaisklassikon ranskalaisversiolla.

Torstaina Terhin lounaalla pöytään kannetaan kattava lajitelma bruchettoja. Leipien päältä löytyy herkullisia täytteitä jokaiseen makuun: espanjalaista kinkkua, carpacciota, kasvista sekä kalaa.

Merellinen teema jatkuu pääruoassa, joka on ranskalaista kalakeittoa eli bouillabaissea.

”Pääruokana meillä on ranskalaista kalakeittoa johtuen siitä, että olen suuri suomalaisen kalakeiton ystävä”, Terhi kertoo.

”Se on ehkä ainoita ruokia, mitä osaan tehdä todella hyvin! Olen jo pitkään haaveillut, että osaisin tehdä muitakin kalakeittoja, mutta en ole ottanut sitä haltuun. Tänään olen saanut siihen hieman apua”, Terhi hymyilee.

Katso ranskalaisen kalakeiton ohje täältä.

Vain elämää torstaisin ja perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan viikon jakson näet etukäteen maksullisesta Ruudusta aina perjantaisin. Nelonen, Ruutu ja Soppa365 kuuluvat kaikki Sanoma-konserniin.

Vain elämää -ohjelmassa Saija ”Sani” Aartelan päivää. Lounaalla herkutellaan Sanin rakastamaa intialaista ruokaa.

Sanin päivä alkaa intialaisia herkkuja notkuvalla pöydällä. Alkupaloiksi on katettu samosoja ja papadum-leipää dippeineen. Pääruoaksi tarjolla on tikka masalaa, pilahviriisiä sekä kahden sorttista currya. Runsas herkkupöytä saa Kasmirin kommentoimaan: "Näyttää superhyvältä." "Eihän kellään oo intialaista ruokaa mitään vastaan?" varmistaa Sani. "Nepalilainen ei lähe, mut intialainen menee", Arttu Viskari lohkaisee.

Löydät reseptin tikka masalaan täältä.

Vain elämää torstaisin ja perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan viikon jakson näet etukäteen maksullisesta Ruudusta aina perjantaisin. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Vain elämää -ohjelmassa omaa päiväänsä viettävä Aki Tykki paljastaa illallisellaan olevansa suuri mafiaelokuvien ja -tv-sarjojen ystävä.  Illan kattaus on räätälöity tässä hengessä.

”Tilasin Kummisetä-henkistä lihapullapastaa. Siinä on siis lihapullapastaa tomaattikastikkeessa ja pasta carbonaraa”, Aki luettelee.
Kasvissyöjille pöydästä löytyy yrttirisottoa. Lisäväriä kattaus saa tomaatti-mozzarellasalaatista. ja jälkiruokaksi tarjottava tiramisu saa ruokailijat huokaamaan ihastuksesta. Nyt kelpaa laulaa!

Katso Akin Kummisetä-lihapullapastan ohje tästä.

Vain elämää torstaisin ja perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan viikon jakson näet etukäteen maksullisesta Ruudusta aina perjantaisin. Nelonen ja Soppa365 kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.