Kun pääsiäisen pääruoka on jo hankittu ja jälkiruokareseptit valittu, on aika hioa lisukeruoat kohdilleen. Pääsiäisenä pyreet, couscousit ja salaatit sävytetään tietysti keltaisiksi.

Linssi-sitruunasalaatti

Jos pääsiäiseesi kuuluu broileria tai kalaa, harkitse vakavasti niiden rinnalle tätä sitrushedelmien raikastamaa salaattia. Upeita värejä hehkuva salaatti on myös noutopöydän tai pääsiäisbrunssin katseenvangitsija. Linssit tekevät salaatista melko täyttävän, mutta se sopii silti mainiosti lisukkeeksi.

Poimi linssi-sitruunasalaatin ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pähkinä-maissicouscous

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun lisukkeen pitää valmistua nopeasti ja siinä saa olla voimakkaitakin mausteita, on pähkinä-maissicouscous sopiva valinta. Kirkkaan keltainen couscous sopii erityisesti itämaistyyppisesti tuunatulle lampaalle ja broilerille tai esimerkiksi paistetulle halloumille.

Pähkinä-maissicouscousin ohjeeseen pääset tästä.

Lämmin bataattilisuke

Lämmin bataattilisuke toimii sekä perunoiden korvikkeena että salaattina. Bataatin makeus yhdistyy mukavalla tavalla punaiseen lihaan tai broileriin. Ja tämän lisukkeen valmistaa sitten pääsiäisen grillimestari!

Tästä pääset tarkastelemaan lämpimän bataattilisukkeen tarkempaa ohjetta.

Tuplapaistetut uuniperunat

Tuplapaistetut uuniperunat käyvät monen ruoan lisäkkeeksi. Ensimmäisen paiston jälkeen perunoiden sisus kaiverretaan irti ja sekoitetaan ranskankermaan ja mausteisiin. Sitten maustettu perunaseos lusikoidaan kukkuroilleen takaisin perunankuoriin ja gratinoidaan uunissa. Mehevää ja rapeaa samaan aikaan.

Tuplapaistettujen uuniperunoiden ohje löytyy täältä.

Selleripyree ja sitruunaöljy

Selleri on maukas juures! Hienostunut selleripyree sopii vähän fiinimmänkin pääsiäisaterian lisukkeeksi. Sitruunaöljy antaa viimeisen kullankeltaisen silauksen ja raikkaan maun pyreelle. Huomaa tosin, että öljyn valmistaminen alkaa jo ruokailua edeltävänä päivänä.

Selleripyreen ja sitruunaöljyn ohje löytyy täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla