Kun pääsiäisen pääruoka on jo hankittu ja jälkiruokareseptit valittu, on aika hioa lisukeruoat kohdilleen. Pääsiäisenä pyreet, couscousit ja salaatit sävytetään tietysti keltaisiksi.

Linssi-sitruunasalaatti

Jos pääsiäiseesi kuuluu broileria tai kalaa, harkitse vakavasti niiden rinnalle tätä sitrushedelmien raikastamaa salaattia. Upeita värejä hehkuva salaatti on myös noutopöydän tai pääsiäisbrunssin katseenvangitsija. Linssit tekevät salaatista melko täyttävän, mutta se sopii silti mainiosti lisukkeeksi.

Poimi linssi-sitruunasalaatin ohje täältä.

Pähkinä-maissicouscous

Kun lisukkeen pitää valmistua nopeasti ja siinä saa olla voimakkaitakin mausteita, on pähkinä-maissicouscous sopiva valinta. Kirkkaan keltainen couscous sopii erityisesti itämaistyyppisesti tuunatulle lampaalle ja broilerille tai esimerkiksi paistetulle halloumille.

Pähkinä-maissicouscousin ohjeeseen pääset tästä.

Lämmin bataattilisuke

Lämmin bataattilisuke toimii sekä perunoiden korvikkeena että salaattina. Bataatin makeus yhdistyy mukavalla tavalla punaiseen lihaan tai broileriin. Ja tämän lisukkeen valmistaa sitten pääsiäisen grillimestari!

Tästä pääset tarkastelemaan lämpimän bataattilisukkeen tarkempaa ohjetta.

Tuplapaistetut uuniperunat

Tuplapaistetut uuniperunat käyvät monen ruoan lisäkkeeksi. Ensimmäisen paiston jälkeen perunoiden sisus kaiverretaan irti ja sekoitetaan ranskankermaan ja mausteisiin. Sitten maustettu perunaseos lusikoidaan kukkuroilleen takaisin perunankuoriin ja gratinoidaan uunissa. Mehevää ja rapeaa samaan aikaan.

Tuplapaistettujen uuniperunoiden ohje löytyy täältä.

Selleripyree ja sitruunaöljy

Selleri on maukas juures! Hienostunut selleripyree sopii vähän fiinimmänkin pääsiäisaterian lisukkeeksi. Sitruunaöljy antaa viimeisen kullankeltaisen silauksen ja raikkaan maun pyreelle. Huomaa tosin, että öljyn valmistaminen alkaa jo ruokailua edeltävänä päivänä.

Selleripyreen ja sitruunaöljyn ohje löytyy täältä.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.