Burgundinpata on klassikko, joka ei petä. Herkkusienten, sipulin, porkkanan ja laatulihan ja punaviinin täyteläinen makuliitto herauttaa veden kielelle erityisesti ranskalaisen punaviinin kanssa nautittuna.

Mikä? Ranskan Rhônesta tuleva punaviini Gigondas L'Hallali Grande Réserve 2014, 16,31 e.

Millainen? Keskitäyteläinen. Ryhdikkään viinin maussa on kirsikkaa, punaherukkaa, mausteita ja paahteisuutta. Suutuntuma on ryhdikäs ja lempeän tanniininen jälkimaku melko pitkä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minkä kanssa? Vaikka tummasävyisen burgundinpadan klassinen viinipari on tietysti pinot noirista tai gamaysta valmistettu punainen burgundi, myös tämä rhônelainen on kokeilemisen arvoinen padan kaverina. Viini istuu myös hyvin uunissa haudutetun hirvipaistin seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viinisuositus on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä ja sen on kirjoittanut "viininenä" Tuomas Tanttu.

Kuva: Alko

Sisältö jatkuu mainoksen alla