Viikon viini: hyvä pari paistetulle kalalle
Kun paistettu vaalea kala tarjotaan antiboise-kastikkeen kera, tämä viini pääsee erityisen hyvin oikeuksiinsa.
Mikä? Kun tarjolla on paistettuja ahvenia, kuhaa tai siikaa, lasiin sopii italialainen Cocci Grifoni Merlo Pecorino Organic Natural 2020, 13,99 e.
Millainen? Kuiva ja hapokas viini maistuu omenalta, aprikooseilta ja sitruksilta. Jälkimaussa on eksoottista hedelmää ja mausteisuutta.
Minkä kanssa? Erityisen hyvin italialainen naturalviini pääsee oikeuksiinsa, kun kalan lisukkeena on uuden sadon perunoita ja kastikkeena joko perinteinen tilli-ruohosipulikermaviili tai oliiviöljystä, tomaatista, kapriksista ja salottisipulista tehty antiboise-kastike. Kelpaa maistella myös kala- ja äyriäissalaattien kanssa.
Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää ajankohtaisia viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.