Viikon viini: runsaiden kalaruokien kumppani

Kuvat
Tuomas Kolehmainen, Alko

Kuiva ranskalainen valkoviini käy niin kalalle kuin kevyesti maustetuille kanaruoillekin.

Mikä? Louis Jadot Bourgogne Chardonnay Couvent des Jacobins 2020, 10,98 e / 0,375 l, on kuiva valkoviini Ranskan Burgundista. 

Millainen? Kypsän ja hedelmäisen valkoviinin maussa on sitruunaa, keltaista omenaa, aprikoosia ja lopussa myös tammista mausteisuutta. Viinin suutuntuma on leveä ja jämerän hapokas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minkä kanssa? Kun tarjolla on paistettua siikaa ja kermaan muhennettua purjoa tai muita runsaita kalaruokia, tämä viini on oikea valinta. Paahteisten aromiensa vuoksi tämä burgundi sopii myös punakuorisille äyriäisille ja kestää hyvin kevyesti maustettuja kana- ja possuruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää ajankohtaisia viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla