Valitsimme kevään uutuuksista parhaat grilliviinit yhden tai kahden nautiskelijan käyttöön. Puolikkaat pullot voi hyvällä omatunnolla avata arki-iltanakin.

Tällä kertaa valitsimme viikon viiniksi grilliviinit ja niitä on kaksi: punainen ja valkoinen. Viinejä yhdistää se, että ne kuuluvat kevään Alkon pikkupullouutuuksiin. Viinit on siis pakattu 0,375 litran pulloihin, joista riittää sopivasti grilliruoan kyytipojaksi vaikkapa yhdelle tai kahdelle jopa arki-iltana.

Valkoinen lohelle

Mikä? Kuiva kalifornialainen Clos du Bois Chardonnay 2014, 9,88 e / 0,375 l, on tervetullut lisä puolikkaiden pullojen valikoimaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maku? Runsaassa maussa on kypsiä sitrushedelmiä, kukkaisuutta ja mausteisuutta. Suutuntuma on leveän hedelmäinen, ja pitkässä jälkimaussa tuntuu maltillinen tammikypsytys. Hapokkuus taittaa mukavasti viinin runsautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minkä kanssa? Viini on kuin tehty grillatulle lohelle ja äyriäisille. Loistovalinta myös vaalean lihan, kuten kanan ja possun, kanssa.

Punainen pihville

Mikä? Jos olet jämäkoiden ja tanniinisten punaviinien ystävä, sinulle sopii pieni ja pippurinen portugalilainen Quinta de la Rosa 2013, 8,99 e / 0,375 l.

Maku? Maussa on kypsiä marjoja, luumua ja tammista paahteisuutta. Tiukan viinin jälkimaussa on mausteita.

Minkä kanssa? Tämä portugalilainen suorastaan vaatii seurakseen lihaa, kuten valkosipulilla ja yrteillä silattua entrecôte-pihviä, jonka pinnassa on savun makua tuovat grilliraidat.

 

Kuvat: Alko

Viiniarvio on julkaistu aiemmin Glorian ruoka ja viini -lehdessä ja sen on kirjoittanut "viininenä" Tuomas Tanttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla