Valitsimme kevään uutuuksista parhaat grilliviinit yhden tai kahden nautiskelijan käyttöön. Puolikkaat pullot voi hyvällä omatunnolla avata arki-iltanakin.

Tällä kertaa valitsimme viikon viiniksi grilliviinit ja niitä on kaksi: punainen ja valkoinen. Viinejä yhdistää se, että ne kuuluvat kevään Alkon pikkupullouutuuksiin. Viinit on siis pakattu 0,375 litran pulloihin, joista riittää sopivasti grilliruoan kyytipojaksi vaikkapa yhdelle tai kahdelle jopa arki-iltana.

Valkoinen lohelle

Mikä? Kuiva kalifornialainen Clos du Bois Chardonnay 2014, 9,88 e / 0,375 l, on tervetullut lisä puolikkaiden pullojen valikoimaan.

Maku? Runsaassa maussa on kypsiä sitrushedelmiä, kukkaisuutta ja mausteisuutta. Suutuntuma on leveän hedelmäinen, ja pitkässä jälkimaussa tuntuu maltillinen tammikypsytys. Hapokkuus taittaa mukavasti viinin runsautta.

Minkä kanssa? Viini on kuin tehty grillatulle lohelle ja äyriäisille. Loistovalinta myös vaalean lihan, kuten kanan ja possun, kanssa.

Punainen pihville

Mikä? Jos olet jämäkoiden ja tanniinisten punaviinien ystävä, sinulle sopii pieni ja pippurinen portugalilainen Quinta de la Rosa 2013, 8,99 e / 0,375 l.

Maku? Maussa on kypsiä marjoja, luumua ja tammista paahteisuutta. Tiukan viinin jälkimaussa on mausteita.

Minkä kanssa? Tämä portugalilainen suorastaan vaatii seurakseen lihaa, kuten valkosipulilla ja yrteillä silattua entrecôte-pihviä, jonka pinnassa on savun makua tuovat grilliraidat.

 

Kuvat: Alko

Viiniarvio on julkaistu aiemmin Glorian ruoka ja viini -lehdessä ja sen on kirjoittanut "viininenä" Tuomas Tanttu.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Itävaltalainen Grüner Veltliner on rapean raikas seuralainen salaatille ja kalaruuille.

Mikä? Rabl Grüner Veltliner 2016  (12,40 e / 0,75l ) on niin mutkattoman herkullinen ja monikäyttöinen valkoviini, että sitä kannattaisi oikeastaan aina olla jääkaapissa.

Millainen? Rapean raikkaista makukerroksista löytyy limettiä, päärynää ja aprikoosia. Jämäkkä hapokkuus herättää ruokahalun. Jälkimaussa Grüner Veltliner -rypäleelle tyypillistä lempeää pippurisuutta.

Minkä kanssa? Mainio kaveri kanacaesar-salaatille sekä erilaisille kalaruuille.

Lisää Tuomas Tantun viinivinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.