Herkkusienet täytetään juustolla, pestolla ja toisella satsilla juustoa. Kuva: <span class="photographer">Pia Inberg.</span>
Herkkusienet täytetään juustolla, pestolla ja toisella satsilla juustoa. Kuva: Pia Inberg.

Tuoretta kalaa japanilaisittain, tuplajuustotäytteisiä herkkusieniä kasvispedillä ja jäätelöä lihakeittomausteilla. Olkaa hyvät, Sopan viikonloppumenu on katettu.

Japanilaishenkinen lohisashimi nautitaan raikkaan papusalaatin kera. Nyt kun kotimaisia huippuherneitäkin on saatavilla, kannattaa kokeilla papujen korvaamista kokonaisilla tuoreilla herneenpaloilla.

Täytetyt herkkusienet ovat grilliruokien vakiokalustoa. Tässä reseptissä sienet täytetään ricottajuustolla ja punaisella pestolla. Lisäksi sienten päälle silpaistaan siivut halloumia. Sienet kypsennetään kasvispedin päällä. Aterian voi valmistaa uunin sijaan myös grillissä, kun käytät tarpeeksi korkeareunaista vuokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jälkiruuassa piilee yllätys: lipstikka. Yrttiparka on turhaan lihaliemimausteen maineessa, joten sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla vaniljajäätelön mausteena. Jäätelön kanssa tarjottava mansikkakastike puolestaan raikastuu rosmariinilla. Yllättävää ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista!

Reseptit ja valmistusohjeet:

Lohisashimi ja papusalaatti

Ricottaherkkusienet ja paahdetut kasvikset

Lipstikkajäätelö ja rosmariini-mansikkakastike

Hyvää ruokahalua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla