Herkkusienet täytetään juustolla, pestolla ja toisella satsilla juustoa. Kuva: Pia Inberg.
Herkkusienet täytetään juustolla, pestolla ja toisella satsilla juustoa. Kuva: Pia Inberg.

Tuoretta kalaa japanilaisittain, tuplajuustotäytteisiä herkkusieniä kasvispedillä ja jäätelöä lihakeittomausteilla. Olkaa hyvät, Sopan viikonloppumenu on katettu.

Japanilaishenkinen lohisashimi nautitaan raikkaan papusalaatin kera. Nyt kun kotimaisia huippuherneitäkin on saatavilla, kannattaa kokeilla papujen korvaamista kokonaisilla tuoreilla herneenpaloilla.

Täytetyt herkkusienet ovat grilliruokien vakiokalustoa. Tässä reseptissä sienet täytetään ricottajuustolla ja punaisella pestolla. Lisäksi sienten päälle silpaistaan siivut halloumia. Sienet kypsennetään kasvispedin päällä. Aterian voi valmistaa uunin sijaan myös grillissä, kun käytät tarpeeksi korkeareunaista vuokaa.

Jälkiruuassa piilee yllätys: lipstikka. Yrttiparka on turhaan lihaliemimausteen maineessa, joten sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla vaniljajäätelön mausteena. Jäätelön kanssa tarjottava mansikkakastike puolestaan raikastuu rosmariinilla. Yllättävää ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista!

Reseptit ja valmistusohjeet:

Lohisashimi ja papusalaatti

Ricottaherkkusienet ja paahdetut kasvikset

Lipstikkajäätelö ja rosmariini-mansikkakastike

Hyvää ruokahalua!

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.