Lammas saa seurakseen sinihomejuustoa, kasviksia ja sinappimajoneesin. Kuva: Sami Repo.
Lammas saa seurakseen sinihomejuustoa, kasviksia ja sinappimajoneesin. Kuva: Sami Repo.

Toukokuun puolivälissä ilmat ovat jo sellaiset, että grillin uskaltaa kantaa pihalle. Viikonlopun menusuosituksen päätähti on burgerin väliin päässyt grillattu lampaanfilee. Alku- ja jälkiruuissa maistuvat raikkaat sitrushedelmät.

Viikonlopun herkuttelu alkaa mukavan kipakalla siikacevichellä, jonka makumaailma on tuttu aasialaisesta keittiöstä: limettiä, chiliä, inkivääriä ja korianteria. Limettimehun hapot kypsentävät kalan, joten alkuruuan valmistamiseen ei tarvitse edes hellaa.


Pääruuan tähti on grillattu lampaanfilee, josta valmistuu pekonin ja aurajuuston kera ronski mutta ylellinen burgeri. Kaverikseen lammas saa grillattuja kasviksia ja maukasta sinappimajoneesia. Burgerin seurana maistuu tumma vehnäolut.


Ateria päättyy raikkaasti pirteän sitruunamoussen parissa. Moussen voi tarjoilla perhepäivällistyyliin isosta kulhosta tai fiinimmin annoskupeista. Makean ystävä vuolee moussen päälle vielä valkosuklaalastuja.


Reseptit ja valmistusohjeet

Siikaceviche

Lammasburgerit

Sitruunamousse

Hyvää ruokahalua!

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini sekä Soppa365 ovat julkaisseet jälleen runsaan reseptilehden, joka keskittyy hullunhyvään kasvisruokaan.

Miten tehdään maalaissalaatti, joka ei jätä nälkäiseksi? Mitkä vegeruuat pelastavat, kun aikaa on vähän ja ainekset täytyy löytää lähikaupasta? Miten kasviksia grillataan ja mitä ihmettä onkaan nyhtösieni?

Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset Soppa365:n ja Glorian ruoka & viinin erikoisjulkaisusta. Se sisältää yli 60 toimituksen testaamaa reseptiä. Lehti sopii sinulle, joka rakastat kasvisruokaa ja etsit uusia ideoita kokkailuun. Yhtä mainiosti se passaa kuitenkin myös vegeilynoviisin hyppysiin – erityisesti, jos kaipaat helppoja reseptejä, joilla lähteä kokeilemaan. Vege julkaistiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja lehdet loppuivat kaupasta ennen aikojaan. Nyt rakastettu Vege on taas täällä – entistä houkuttelevampien ohjeiden ja ideoiden kera. Julkaisun ohjeista noin puolet ovat vegaanisia ja loput lakto-ovovegetaristeille sopivia. Yli 20 reseptiä valmistuu alle puoleen tuntiin!

Vege-erikoisjulkaisun löydät lehtihyllystä hyvin varustelluista liikkeistä.

#täyttävegeä eteenpäin!