Lammas saa seurakseen sinihomejuustoa, kasviksia ja sinappimajoneesin. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Lammas saa seurakseen sinihomejuustoa, kasviksia ja sinappimajoneesin. Kuva: Sami Repo.

Toukokuun puolivälissä ilmat ovat jo sellaiset, että grillin uskaltaa kantaa pihalle. Viikonlopun menusuosituksen päätähti on burgerin väliin päässyt grillattu lampaanfilee. Alku- ja jälkiruuissa maistuvat raikkaat sitrushedelmät.

Viikonlopun herkuttelu alkaa mukavan kipakalla siikacevichellä, jonka makumaailma on tuttu aasialaisesta keittiöstä: limettiä, chiliä, inkivääriä ja korianteria. Limettimehun hapot kypsentävät kalan, joten alkuruuan valmistamiseen ei tarvitse edes hellaa.

Pääruuan tähti on grillattu lampaanfilee, josta valmistuu pekonin ja aurajuuston kera ronski mutta ylellinen burgeri. Kaverikseen lammas saa grillattuja kasviksia ja maukasta sinappimajoneesia. Burgerin seurana maistuu tumma vehnäolut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ateria päättyy raikkaasti pirteän sitruunamoussen parissa. Moussen voi tarjoilla perhepäivällistyyliin isosta kulhosta tai fiinimmin annoskupeista. Makean ystävä vuolee moussen päälle vielä valkosuklaalastuja.

Reseptit ja valmistusohjeet

Siikaceviche

Lammasburgerit

Sitruunamousse

Hyvää ruokahalua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla