Jenkkipannukakkujen kera tarjotaan kylmäsavulohta. Kuva: Pia Inberg.
Jenkkipannukakkujen kera tarjotaan kylmäsavulohta. Kuva: Pia Inberg.

Rento viikonloppubrunssi huipentuu porukalla kokattaviin amerikkalaisiin lohipannukakkuihin. Ennen niitä tosin siemaillaan virkistävä vihersmoothie. Varaa tarjolle laadukasta mehua, hyvää kahvia ja kenties tilkka kuohuviiniäkin. Onhan viikonloppu.

Brunssi alkaa terveellisesti omenaisen vihersmoothien voimin. Jos varsisellerin käyttö arveluttaa, kokeile sen tilalla pinaattia tai kurkkua. Virkistävä smoothie avaa aamutorkun silmät ja piristää jopa niitä, joilla edellinen ilta meni pitkäksi.

Amerikkalaisten pannukakkujen valmistamiseen pääsee osallistumaan koko brunssiseurue. Yksi valmistaa sinappikastikkeen, toinen toimii pannukakkumestarina. Kolmas huolehtii uppomunista, ja neljäs leikkaa kylmäsavulohen ja muut tilpehöörit kauniisti tarjolle.

Jälkiruuaksi tarjottavat jääsitruunat voi hyvin valmistaa pakastimeen jo edellisenä iltana. Rahkatäytteen tilalla maistuu myös vaniljajäätelö (jätä silloin kerma ja rahka pois). Jäätelö maustetaan sitruunamehulla ja kenties tilkalla kinuskikastiketta tai munalikööriä.

Reseptit ja valmistusohjeet:

Nopea vihersmoothie

Amerikkalainen pannukakku, uppomuna ja savulohi

Jääsitruunat

Hyvää ruokahalua!

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!