Viikonlopun menun ei tarvitse olla raskas. Kuohuviinistä silauksensa saava, sileä kesäkurpitsakeitto ja savustetut varhaisperunat lohi-wasabitahnalla tekevät sinusta naapuruston parhaan kokin.

Crème Ninon on klassinen, hienoksi soseutettu hernekeitto. Tässä hienostuneessa keitossa herneet on korvannut kesäkurpitsa. Silkkinen keitto saa viimeisen silauksensa kuohuviinistä ja sokerittomasta kermavaahdosta.

Pääruoan ei aina tarvitse olla iso ja "pääruokamainen". Oletko jo ehtinyt kokeilla savustettuja varhaisperunoita? Savustaa voit, vaikka sinulla ei olisi savustinta. Lämminsavulohi saa pikantin maun wasabista ja raikkauden limetistä.

"Pieni makea" kuvaa täydellisesti tätä loistavaa keksintöä, hedelmäcarpacciota. Koska hedelmät tulee niin usein leikattua lohkoiksi, omenapiirakan tavoin asetellut, ohuet hedelmäsiivut piristävät myös silmää. Hunaja ja minttu kruunaavat yksinkertaisen mutta nerokkaan jälkkärin.

Reseptit ja valmistusohjeet

Kesäkurpitsainen crème Ninon

Savustettuja varhaisperunoita ja kylmäsavulohi-wasabikastike

Hedelmäcarpaccio

Hyvää ruokahalua!

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!