Viikonlopun menun ei tarvitse olla raskas. Kuohuviinistä silauksensa saava, sileä kesäkurpitsakeitto ja savustetut varhaisperunat lohi-wasabitahnalla tekevät sinusta naapuruston parhaan kokin.

Crème Ninon on klassinen, hienoksi soseutettu hernekeitto. Tässä hienostuneessa keitossa herneet on korvannut kesäkurpitsa. Silkkinen keitto saa viimeisen silauksensa kuohuviinistä ja sokerittomasta kermavaahdosta.

Pääruoan ei aina tarvitse olla iso ja "pääruokamainen". Oletko jo ehtinyt kokeilla savustettuja varhaisperunoita? Savustaa voit, vaikka sinulla ei olisi savustinta. Lämminsavulohi saa pikantin maun wasabista ja raikkauden limetistä.

"Pieni makea" kuvaa täydellisesti tätä loistavaa keksintöä, hedelmäcarpacciota. Koska hedelmät tulee niin usein leikattua lohkoiksi, omenapiirakan tavoin asetellut, ohuet hedelmäsiivut piristävät myös silmää. Hunaja ja minttu kruunaavat yksinkertaisen mutta nerokkaan jälkkärin.

Reseptit ja valmistusohjeet

Kesäkurpitsainen crème Ninon

Savustettuja varhaisperunoita ja kylmäsavulohi-wasabikastike

Hedelmäcarpaccio

Hyvää ruokahalua!

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.