Kuva: Reetta Pasanen.
Kuva: Reetta Pasanen.

Sääennuste lupaa vihdoinkin lämpenevää. Kokkaa sen kunniaksi kolmen salaatin hellekattaus.

Steak salad on lainannut makuja Meksikosta. Paistetun ulkofileen alta paljastuu rapsakkaa vihreää salaattia, avokadoa ja sitruunaista kastiketta. Höysteeksi vielä cheddaria ja marinoitua punasipulia, niin mahtava salaatti on valmis.

 

Kuva: Pia Inberg.

Toisena "äijäsalaattina" toimii jenkkiklassikoksi noussut cobb-salaatti. Siinä paistetun broilerin ja sinihomejuuston liitto höystetään avokadolla ja keitetyllä munalla. Kun Amerikassa ollaan, löytyy joukosta tietysti myös rapeaa pekonia.

Kuva: Pia Inberg.

Koska Yhdysvalloissa asuu valtava määrä Italian-siirtolaisia, on täysin perusteltua täydentää lihaisten salaattien valikoimaa iki-ihanalla panzanellalla. Italialainen kestosuosikkia pitää tehdä nyt, kun tomaatit ovat makeimmillaan ja basilika maistuu siltä miltä äiti maa on sen tarkoittanut maistuvan. Salaattiin uppoaa myös viikolla syömättä jääneet vaaleat leipäpalat.

Kun salaattikulhot ovat tyhjentyneet, siirrä tunnelma Englantiin. Perkaa jälkiruuaksi mansikat ja vaahdota kerma Wimbledonin-tennisturnauksen kunniaksi. Mikäli haluat olla oikeaoppinen, poksauta vielä pullo samppanjaa auki.

Reseptit ja valmistusohjeet

Amerikkalainen cobb-salaatti

Amerikkalainen steak salad

Panzanella-salaatti

 

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.