Kuva: <span class="photographer">Reetta Pasanen.</span>
Kuva: Reetta Pasanen.

Sääennuste lupaa vihdoinkin lämpenevää. Kokkaa sen kunniaksi kolmen salaatin hellekattaus.

Steak salad on lainannut makuja Meksikosta. Paistetun ulkofileen alta paljastuu rapsakkaa vihreää salaattia, avokadoa ja sitruunaista kastiketta. Höysteeksi vielä cheddaria ja marinoitua punasipulia, niin mahtava salaatti on valmis.

 

Kuva: Pia Inberg.

Toisena "äijäsalaattina" toimii jenkkiklassikoksi noussut cobb-salaatti. Siinä paistetun broilerin ja sinihomejuuston liitto höystetään avokadolla ja keitetyllä munalla. Kun Amerikassa ollaan, löytyy joukosta tietysti myös rapeaa pekonia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuva: Pia Inberg.

Koska Yhdysvalloissa asuu valtava määrä Italian-siirtolaisia, on täysin perusteltua täydentää lihaisten salaattien valikoimaa iki-ihanalla panzanellalla. Italialainen kestosuosikkia pitää tehdä nyt, kun tomaatit ovat makeimmillaan ja basilika maistuu siltä miltä äiti maa on sen tarkoittanut maistuvan. Salaattiin uppoaa myös viikolla syömättä jääneet vaaleat leipäpalat.

Kun salaattikulhot ovat tyhjentyneet, siirrä tunnelma Englantiin. Perkaa jälkiruuaksi mansikat ja vaahdota kerma Wimbledonin-tennisturnauksen kunniaksi. Mikäli haluat olla oikeaoppinen, poksauta vielä pullo samppanjaa auki.

Reseptit ja valmistusohjeet

Amerikkalainen cobb-salaatti

Amerikkalainen steak salad

Panzanella-salaatti

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla