Grillattu possu maistuu humaloidun oluen kanssa. Kuva: Sami Repo.
Grillattu possu maistuu humaloidun oluen kanssa. Kuva: Sami Repo.

Sesonkikokki nappaa kaupasta kotimaista kurkkua ja surauttaa siitä samettisen keiton. Grillikylki kannattaa esikeittää mausteliemessä ja viimeistellä grillissä meheväksi sillä aikaa, kun uunissa paistuu kevään ensimmäinen raparperipiirakka.

Tämä viikonloppumenu toimii myös kesäjuhlien menuna. Juhlaan ei tarvitse keksiä aihetta. Se voi olla vaikka loman alku!

Alkukeiton salaisuuksia on kolme. Säästä osa kurkun kuoresta, niin saat keiton sävyyn vihreää väriä. Timjami keitossa ryydittää makua ja viimeisen silauksen keitto saa kuohuviinistä. Helppoa ja juhlavaa!

Pääruoka valmistuu lähes itsestään. Grillikylki hautuu mehevän kypsäksi inkiväärillä ja chilillä maustetussa liemessä. Lopuksi liha grillataan tarjoilukuntoon. Wasabilla terästetyt kesävihannekset maistuvat täydelliseltä lihan kanssa.

Jälkiruuan piirakkaohjeesta syntyy kerralla pellillinen. Höylää raikkaan raparperin kaveriksi mantelimassaa. Sama ohje toimii myös hapokkaalla omenalla. Pienemmän piirakkavuoan kokoisen piiraan saat puolittamalla ohjeen.

 

Reseptit ja valmistusohjeet:

Kurkkukeitto

Grillattu teriyaki-possu ja kesäkasvikset

Raparperipiirakka

Hyvää ruokahalua!