Päivitä mokkapalat 2020-luvulle ja osallistu Pimp My Mokkapala -kilpailuun. Voit voittaa 1000 euron lahjakortin. Nappaa tästä vinkit ja resepti persoonallisten cupcake-mokkapalojen valmistamiseen.

Kilpailuun osallistumisaika on päättynyt! Voit äänestää finalisteja täällä!

Mokkapaloista on muodostunut suomalaisille klassikoleivonnainen, koska se on helppo valmistaa ja siihen liittyy jokaisella makumuistoja.

Klassikot ovat parhaita, mutta joskus niihin tarvitaan vaihtelua. Ihan pienelläkin tuunaamisella mokkapaloista saa persoonalliset. Lue alta koristeluvinkit ja resepti näyttäviin Cupcake-mokkapaloihin!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pimp My Mokkapalat -kilpailussa kerätään mokkapalojen aateliset

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Osallistumalla Dr. Oetkerin Pimp My Mokkapala-kilpailuun voit voittaa 1 000 euron arvoisen lahjakortin itse valitsemaasi paikkaan! Kuvaa mokkapala-luomuksesi ja jaa kuva Instagramiin hashtagilla #PimpMyMokkapala 17.5.2020 mennessä.

Mokkapalaraati, Kasper Strömman ja Amanda Alilonttinen, valitsee osallistuneiden joukosta 10 suosikkiaan finaaliin, jossa @leivojakoristele-tilin seuraajat äänestävät suosikkinsa voittoon.

Kilpailun osallistumisohjeet ja säännöt löydät täältä.

Käytä mielikuvitusta! Näillä vinkeillä ja reseptillä tuunaat unelmiesi mokkapalat

  • Mokkapalalevystä voi leikata eri muotoisia paloja. Levystä voi myös rakentaa täytekakun. Paloja voi kasata päällekkäin pikkuleivoksiksi ja väleihin pursottaa täytettä tai levittää hilloa.
  • Tuunaa taikinaa. Sekoita joukkoon suklaahippuja, hasselpähkinärouhetta, appelsiininkuorta tai mausta Dr. Oetkerin vaniljatahnalla.
  • More is more -ajattelulla mokkapalakuorrutteen päälle voi kasata kaikkea hyvää Rocky Road -tyyliin kuten rapeaa mysliä, pähkinöitä, suklaapaloja, kuivattuja marjoja ja nonparelleja. Täytteet saa kiinnitettyä valuttamalla päälle lisää kuorrutetta.
  • Dr. Oetkerin monipuolisilla Icing & Frosting -jauheilla on helppo tehdä koristeellisia kuorrutuksia ja herkullisia täytteitä. Jauheen voi sekoittaa veteen, jolloin kuorrutteesta saa sileää. Jos jauheen sekoittaa voin ja tuorejuuston joukkoon, valmistuu ihanaa kreemikuorrutetta, jota voi pursottaa mokkapalojen päälle tai väleihin tai käyttää kuorrutteena. Mahdollisuuksia on rajattomasti.

Cupcake-mokkapalat
12 palaa

Pohja
3 munaa
1 dl maitoa
150 g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
20 cm x 35 cm uunivuoka/pelti
leivinpaperia

Kuorrute
1 pkt Dr. Oetker Icing & Frosting Berry Fantasy -kuorrutetta
100 g tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
1 pkt Dr. Oetker Icing & Frosting Choko Dream -kuorrutetta
½ dl vettä
Dr. Oetker Disco -suklaarakeita

  1. Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Ota huoneenlämpöön myös kreemikuorrutteen voi (50 g) ja paloittele se.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä hieman.
  4. Sekoita jauhot, kaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe valmiiksi yhteen omaan astiaan.
  5. Vatkaa munat ja sokerit kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon sekaan vuorotellen jauhot, haalea voisula ja maito kahdessa erässä, samalla vatkaten.
  6. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan ja tasoita pinta. Paista 15-18 minuuttia. Anna kypsän pohjan jäähtyä.
  7. Valmista kreemikuorrute. Vatkaa tuorejuusto ja huoneenlämpöinen pehmeä voi sekaisin. Kaada joukkoon Dr. Oetker Icing & Frosting Berry Fantasy -jauhe ja vatkaa noin 4 minuuttia. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja jätä odottamaan huoneenlämpöön.
  8. Kun mokkapalapohja on jäähtynyt. Kaada Dr. Oetker Icing & Frosting Choko Dream -jauhe kulhoon ja mittaa joukkoon vesi. Vatkaa vispilällä tasaiseksi seokseksi. Kaada kuorrute tasaisesti mokkapalapohjan päälle ja levitä lastalla tasaiseksi. Anna jähmettyä noin puoli tuntia.
  9. Leikkaa mokkapalalevy 12 palaksi. Pursota Berry Fantasy -kuorrutetta jokaiselle palalle ja koristele Disco-suklaarakeilla.

Pimp My Mokkapala

Pimp My Mokkapala on Dr. Oetkerin järjestämä kilpailu. Kilpailuun voi osallistua julkaisemalla kuvan leipomistaan ja koristelemistaan mokkapaloista Instagramissa hastagilla #pimpmymokkapala 17.5. saakka.

Kilpailun 10 finalistia valitsevat vaikuttaja Kasper Strömman ja Koko Suomi leipoo-kilpailun voittanut Amanda Alilonttinen.  Voittajan äänestys tapahtuu Dr. Oetkerin Leivo ja koristele -Instagram-tilillä 25.5.-7.6.2020.

Pääpalkintona on 1 000 euron arvoinen lahjakortti vapaavalintaiseen ostopaikkaan. Lisäksi kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 10 kahden kappaleen settiä Dr. Oetker -leivontatuotepaketteja, joista toisen voittaja saa lahjoittaa haluamalleen läheiselle tai muulle taholle. Voittaja julkistetaan 9.6.2020.

» Lue lisää kilpailusta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla