Kuvat
Titti Uotila
Kesäkeitto, jossa maistuvat kukat ja tulisuus, kantarellit briossin päällä sekä fiilistä tuovat kierrätyslautaset.
Kesäkeitto, jossa maistuvat kukat ja tulisuus, kantarellit briossin päällä sekä fiilistä tuovat kierrätyslautaset.

Bistrobuumin aikoinaan aloittanut Kuurna häikäisee uudistuneena.

On ihanaa kun ravintolassa tulee fiilis, että haluaa palata mahdollisimman pian uudelleen ja tahtoo heti suositella paikkaa ystävilleen. Uudistunut
Kuurna on tällainen.

Kruununhaassa sijaitseva Kuurna kuuluu Helsingin klassikoihin. Lähes 15 vuotta sitten se oli aloittamassa bistrobuumia. Lontoosta oppia hakeneet Antto Melasniemi ja Heikki Purhonen olivat nuoria kokkeja, jotka halusivat muuttaa Suomen ravintolaelämää. He perustivat pikku ravintolan kantakaupungin sivukujalle, alkoivat tehdä ruokaa lähiaineksista ja näyttivät, mitä uusi rentous tarkoittaa: ei seinää keittiön ja salin välissä, lyhyt ruokalista, vanhat Arabian lautaset, kierrätystuolit, hilseilevään maaliin remontissa jätetty katto. Ruoka oli timanttista.

Viime vuodenvaihteessa Kuurna sai uudet omistajat. Kävi kuin Kaurismäen elokuvassa, kun kaksi ravintolan työntekijää osti firman itselleen. Viinit tunteva Laura Hansen ja keittiötä pyörittävä Tom Hansen jatkoivat hyväksi koetulla linjalla ja he ovat tehneet hyvästä erinomaisen. Paikassa säteilee
into ja paneutuneisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun astumme ravintolaan, leivät ovat jo pöydässä. Rapeakuoriset sämpylät ovat lämpimiä. Kolmen alku- ja pääruuan ja kahden jälkiruuan lista tuntuu raikkaalta trendikkäiden pikku annoksia tarjoavien ravintoloiden joukossa. Liitutaululle on kirjattu kestosuosikit, tartar ja pippuripihvi, jotka saisi tuttuun tapaan viiden euron lisähinnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kasvisliemeen tehdyssä kesäkeitossa kaikki on kohdallaan. Sametti- ja tillinkukat ovat todellakin enemmän kuin koristeita, ja liemessä kelluvat jalapenoöljypisarat tönäisevät makunystyröitä oivallisesti. Perunatkin ovat julmetun hyviä. Tortelliiniannoksen liemessä maistuu suloinen savu, kevätsipulitäytteisten pastatyynyjen kuori on täydellisen ohut.

Sama taito ja kekseliäisyys jatkuu pääruuissa. Metsäinen sienileipä ja voi-fenkolikastikkeessa kylpevät ahvenfileet saavat hymyn huulille. Kärähtäneen vaahtokarkin, karviaisten ja viherherukkasorbetin kombo yllättää jälkiruokana.

Myös palvelu vakuuttaa. Vastaanotto on lämmin, tarjoilijat ovat huomioivia ja tietäviä. Viinit esitellään kiinnostavasti, on aikaa jutella. Kuurnan erityisyys ei perustu uusimpiin keittiötekniikoihin eikä harvinaisiin raaka-aineisiin, vaan harkittuihin makuyhdistelmiin, tunnelmaan ja tasalaatuiseen kokkaamiseen. Perusmauilla pelaaminen riittää. Koska hinnat ovat Kuurnassa kohtuulliset, se kirii hinta-laatusuhteeltaan bistrotyylisten ravintoloiden huipulle.

Mikä? Kuurna, Meritullinkatu 6, Helsinki.

Hinta Kolme ruokalajia 47 e, kaksi ruokalajia 39 e. Liitutaululla klassikkoannoksia, jotka tuovat laskuun viiden euron lisän.

Erityistä Lyhyt sesonkia seuraava ruokakalista vaihtuu kahden viikon välein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla