Herkulliset churro-tacot valmistuvat helpommin kuin uskotkaan! Tarjoile ne kuumina jäätelön, suolapähkinöiden ja kinuskikastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 min + pakastus
Helppo
Churro-tacot
Ainesosat
1
appelsiinin kuori
2½
dl
vettä
100
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
3
isoa kananmunaa
Uppopaistamiseen
rypsiöljyä
Päälle
kanelia ja sokeria
Lisäksi
vaniljajäätelöä
valmista kinuskikastiketta
suolapähkinöitä
Vaiheet
- Pese ja raasta appelsiini. Kiehauta vesi, voi ja appelsiininkuoriraaste keskenään kattilassa.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää kuivat ainekset kiehuvan nesteen joukkoon koko ajan sekoittaen, kunnes taikinasta tulee pallo.
- Kaada kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella munat joukkoon yksitellen, kunnes taikina on tasaista ja kiiltävää. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
- Purista isosuisen tyllan avulla taikinasta spiraalin muotoiset (halkaisijaltaan noin 10 cm) ympyrät leivinpaperille tukevan alustan päällä. Pakasta muutama tunti tai kunnes taikinakiekot irtoavat siististi paperista.
- Kuumenna runsas määrä öljyä kattilassa tai paistinpannulla 180-asteiseksi. Irrota churro-tacot leivinpaperista, ja uppopaista ne aina kaksi kerrallaan noin kaksi minuuttia per puoli. Valele niiden pinnalle välillä kuumaa öljyä, jos ne meinaavat jäädä kellumaan.
- Valuta kuumat churro-tacot ja ripottele kaneli-sokeria päälle. Tarjoa heti jäätelön, suolapähkinöiden ja kinuskikastikkeen kanssa.
Vinkki! Testaa öljyn lämpötilaa tiputtamalla pieni nokare taikinaa öljyyn. Kun öljy kuplii, se on riittävän kuumaa.