Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
10:00 | 11.12.2025

Keikautetut luumutortut

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Sinihomejuuston viimeistelemät luumutortut sopivat ihanasti glögin pariksi. Tortut paistetaan pohjapuoli ylöspäin, jolloin lehtitaikina kohoaa ja paistuu rapeaksi. Keikauta luumutortut tarjolle, viimeistele sinihomejuustolla ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 kpl
30 min + sulatus 30 min + kypsennys 10 min
Helppo

Keikautetut luumutortut

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

½
pkt (250 g/4 kpl)
torttutaikinalevyjä
8
tuoretta luumua
n. ½
dl
juoksevaa hunajaa
n. 25
g
voita
1½
dl
luumumarmeladia
LISÄKSI
1
kananmuna voiteluun
n. 100
g
sinihomejuustoa

Vaiheet

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa luumut ohuiksi viipaleiksi.
  3. Purista hunajaa kahdelle leivinpaperille yhteensä 8 spiraalia. Laita pieni nokare voita jokaisen spiraalin keskelle. Jaa luumuviipaleet hunajan ja voin päälle ohueksi kerrokseksi. Laita runsas teelusikallinen luumumarmeladia viipaleiden päälle.
  4. Puolita taikinalevyt ja kauli ne hieman isommiksi (n. 12 cm x 12 cm). Peitä luumut taikinalla ja pyöristä kulmat taikinapyörällä. Sivele luumutortut kananmunalla ja pistele muutaman kerran haarukalla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  5. Käännä tortut leveällä, ohuella paistinlastalla pikkulautasille. Murustele tai leikkaa viipale homejuustoa päälle.
Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
joulu
luumutorttu
sinihomejuusto
Sokerileipuri
Kemut

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini