Sinihomejuuston viimeistelemät luumutortut sopivat ihanasti glögin pariksi. Tortut paistetaan pohjapuoli ylöspäin, jolloin lehtitaikina kohoaa ja paistuu rapeaksi. Keikauta luumutortut tarjolle, viimeistele sinihomejuustolla ja valmista on!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 kpl
30 min + sulatus 30 min + kypsennys 10 min
Helppo
Keikautetut luumutortut
Ainesosat
½
pkt (250 g/4 kpl)
torttutaikinalevyjä
8
tuoretta luumua
n. ½
dl
juoksevaa hunajaa
n. 25
g
voita
1½
dl
luumumarmeladia
LISÄKSI
1
kananmuna voiteluun
n. 100
g
sinihomejuustoa
Vaiheet
- Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
- Halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa luumut ohuiksi viipaleiksi.
- Purista hunajaa kahdelle leivinpaperille yhteensä 8 spiraalia. Laita pieni nokare voita jokaisen spiraalin keskelle. Jaa luumuviipaleet hunajan ja voin päälle ohueksi kerrokseksi. Laita runsas teelusikallinen luumumarmeladia viipaleiden päälle.
- Puolita taikinalevyt ja kauli ne hieman isommiksi (n. 12 cm x 12 cm). Peitä luumut taikinalla ja pyöristä kulmat taikinapyörällä. Sivele luumutortut kananmunalla ja pistele muutaman kerran haarukalla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Käännä tortut leveällä, ohuella paistinlastalla pikkulautasille. Murustele tai leikkaa viipale homejuustoa päälle.