Tuttu taikina, uusi tapa tarjota! Leivo kakku pitkään vuokaan, viipaloi se tangoiksi, kasta raikkaaseen dippiin ja nauti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12–15 palaa
1 h 30 min + jäähtyminen
Helppo
Maustekakku ja appelsiini-rommidippi
Ainesosat
200
g
voita huoneenlämpöisenä
3 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
kanelia
1
tl
muskottipähkinää
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
2
dl
turkkilaista jogurttia
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
Appelsiini-rommidippi
2
dl
appilsiinimehua
1
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tummaa rommia
2
tähtianista
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (vet. noin 1½ l).
- Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vuorotellen jogurtin kanssa vaahtoon. Lusikoi taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 1 tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
- Laita appelsiini-rommidipin aineet pieneen kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Paloittele kakku sormenpaksuisiksi tangoiksi ja tarjoa dippikastikkeen kanssa.