
Täytetyt kesäkurpitsat ovat aivan uskomattoman maukkaita! Täytteeseen voi laittaa oikeastaan mitä vaan ja sitä voi muokata sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Halutessaan jauhelihan voi korvata härkiksellä. Kesäkurpitsat ovat niin hyviä, että nämä sopivat vaikkapa viikonlopun herkutteluun.
Täytetyt kesäkurpitsat
Ainekset
Työvaiheet
1. Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.
Huuhtele kesäkurpitsa. Kesäkurpitsa halkaistaan pituussuunnassa.
Pehmeä sisusta koverretaan lusikan avulla pois.
Paloittele kesäkurpitsat haluamasi kokoisiksi paloiksi. (Kahteen tai neljään osaan.)
Pirskottele niiden päälle oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa.
Esipaista uunissa 15 minuuttia.
2. Aloita täytteen valmistus ruskistamalla jauheliha.
Hienonna sipuli, valkosipulin kynnet ja paloittele kesäkurpitsan sisusta arpakuution kokoisiksi paloiksi.
Lisää jauhelihan joukkoon hienonnetut sipulit ja paloiteltu kesäkurpitsa.
Paista pari minuuttia. Lisää seokseen valutetut linssit.
Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja juustokuminalla.
Lisää creme fraiche ja tarkista maku.
3. Täytä esipaistetut kesäkurpitsat jauhelihaseoksella.
Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
4. Viimeistele kesäkurpitsat basilikalla, granaattiomenan siemenillä ja karhunvatukoilla.
Tarjoile raikkaan vihersalaatin kera.