Hansin reseptit on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Klassinen omenapiirakka tarte tatin onnistuu helposti valmiista voitaikinasta. Parhaimmillaan piiras on vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa. Voit tehdä lisukkeet itse tai turvautua valmiisiin vaihtoehtoihin.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Ensimmäisessä jaksossa Hans valmistaa tarte tatinia ja simpukkapastaa. Voit kuunnella jakson Suplasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tarte tatin

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua laskostettua voitaikinaa
6–8
keskikokoista kiinteämaltoista omenaa (Pink Lady)
tummaa sokeria
kanelia
6
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Ota taikina sulamaan pari tuntia ennen leipomista.
  2. Kuori ja pilko omenat. Sekoita joukkoon sokeria ja kanelia, asettele omenat uuninkestävälle paistinpannulle tai uunivuokaan. Ripottele joukkoon muutamia nokareita voita ja hieman lisäsokeria päälle.
  3. Aseta pannu levylle ja kuumenna. Anna koko komeuden porista rauhassa, kunnes sokeri tai oikeammin pannulla oleva liemi muutttuu kullanruskeaksi.
  4. Kurkista varovasti yhden omenan paistopinta, että se on ruskean ja herkullisen värinen. Jos näin on, aseta kaulittu voitaikina tiiviisti päälle, pistele pohja ja paista 170-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
  5. Kumoa torttu ylösalaisin lautaselle siten, että omenat ovat tämän operaation jälkeen päällimmäisinä. Tarjoa kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa.

Kinuskikastike

Ainekset

2
dl
sokeria
2
dl
laktoositonta kuohukermaa
½
dl
maitoa
3
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Sulata sokeri kattilassa. Kun sokeri on sulanut ja muuttunut väriltään kauniin kullanruskeaksi, lisää kerma ja maito. Varo kuohahdusta.
  2. Keitä hetki kokoon ja lisää lopuksi joukkoon nokare voita, sekoita, tarkista maku ja tarjoile.

Vaniljajäätelö

Ainekset

dl
sokeria
5
dl
maitoa
5
dl
kuohukermaa
4
vaniljatankoa
11
keltuaista

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito, kerma ja vaniljatangot kiehuvaksi.
  2. Vaahdota sokeri ja keltuaiset isossa pyöreäpohjaisessa metallikulhossa.
  3. Kaada maito-kerma-vaniljaliemi kiehuvan kuumana keltuaisvaahdon päälle. Sekoita ja kypsennä kiehuvan vesihauteen päällä, kunnes massa on kypsää.
  4. Siivilöi, jäähdytä ja valmista jäätelökoneella jäätelöksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1167 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 303 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Hyvä terveys on lisännyt 303 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1167 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu marjasalaatti

Ainekset

2
omenaa
1
l
marjoja pakasteesta (esim. vadelmia, mustikoita, karviaisia)
Liemi
½
l
makeuttamatonta omenamehua
½
dl
ruokosokerisiirappia
2
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Pese, lohko ja viipaloi omenat. Ota marjat pakasteesta. Laita omenat ja marjat kulhoon.
  2. Kuumenna liemen ainekset kattilassa. Lisää höyryävä liemi omenoiden ja marjojen joukkoon. Salaatin voi tehdä edellisenä päivänä.
  3. Tarjoa marjasalaatti pistaasikeksien tai korppujen kanssa.

Vinkki! Marjasalaatin kaveriksi voi vaahdottaa kuohukermaa ja jos haluaa, kerman voi notkistaa mehevällä mascarponella.