Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
5:46 | 4.11.2020

Simpukkapasta

Lisää omaan keittokirjaan
Hansin reseptit on lisännyt 33 reseptiä
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Simpukkapasta on jopa bologneseakin kätevämpi valmistaa! Tuoreet simpukat haudutetaan valkosipulilla ja sardelleilla maustetussa valkoviiniliemessä ja yhdistetään spagettiin. Tästä saattaa tulla uusi lempipastasi.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Ensimmäisessä jaksossa Hans valmistaa tarte tatinia ja simpukkapastaa. Voit kuunnella jakson Suplasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Simpukkapasta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
simpukoita (esim sydän- tai sinisimpukoita)
3–4
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
160
g
kirsikkatomaatteja
1–2
sardellia
400
g
spagettia
vettä ja suolaa pastan keittämiseen
3–4
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kuivaa valkoviiniä
suolaa ja pippuria
lehtipersiljaa
rucolaa

Vaiheet

  1. Harjaa simpukat juuresharjalla juoksevan, kylmän veden alla. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Elävän simpukan kuori vetäytyy, kun sitä kopauttaa kevyesti. Heitä kuolleet simpukat pois. Jos kuoreen on jäänyt ”partaa”, nyhdä se pois.

  2. Kuori ja hienonna tai murskaa valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko chilit. Murskaa sardellit. Puolita kirsikkatomaatit.

  3. Kuumenna pastavesi kiehuvaksi. Keitä spagetti napakan kypsäksi ja valuta hyvin.

  4. Valmista simpukat pastan kiehuessa. Kuumenna öljy pannulla, lisää sardellit, valkosipuli, chili ja simpukat. Pyöräytä ja lisää viini. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet. Heitä avautumattomat simpukat pois.

  5. Lisää spagetti, tomaatit ja kuumenna. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Tarkista maku, lisää tarvittaessa vettä ja öljyä, koska kastikkeen pitäisi myös olla hieman emulgoitunut. Lisää joukkoon leikattua lehtipersiljaa.

  6. Kippaa pasta kulhoon tai lautasille, koristele esimerkiksi lehtipersiljalla ja rucolalla. Tarjoile.
Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
Pastatehdas
simpukat

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini