
Seesaminsiemenöljy, kalakastike ja limen mehu antavat ruoalle autenttisen maun. Kun kastikkeen lisää vokkiin ihan viimeiseksi, kasvikset pysyvät rapeina.
Pikapaistettu nuudelivokki
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori bataatti ja porkkanat, leikkaa ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa paloiksi. Huuhtele ja hienonna lehtikaalit, huuhtele siitakesienet tarvittaessa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
-
Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, jätä riisinuudelit keitinveteen siksi aikaa, kun valmistat vokin. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
-
Paista öljytilkassa vokkipannussa bataatti- ja porkkanasuikaleita, sieniä ja valkosipulia viitisen minuuttia. Nosta riisinuudelit keitinvedestä pannulle. Lisää kaalisuikaleet ja katkaravut tai vaihtoehtoiset proteiinin lähteet sekä suola, paista pari minuuttia.
-
Lisää kastike, ja kiehauta nopeasti. Viimeistele cashewpähkinöillä ja yrteillä.