
Setsuurin valmistus on helppoa, ja se sopii loistavasti kaikkien kylmien kalaruokien kumppaniksi. Setsuurileipä on loistavaa myös paahdettuna, jolloin sen mausteisuus korostuu.
Setsuuri
Ainekset
Työvaiheet
-
Murenna hiiva lämmitettyyn vesi-maito-seokseen. Sekoita.
-
Lisää mukaan siirappi, sokeri, suola ja mausteet.
-
Lisää mukaan ruisjauhot ja sulatettu voi.
-
Lisää sitten vehnäjauhot koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
-
Leivo taikina leiviksi ja anna kohota vielä 20 minuuttia. Paista leipiä 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Uskon että tällä reseptillä tulee hyvä ja makoisa leipä, mutta kun leivän nimi on setsuuri eli sötsur (makea hapan) niin reseptistä puuttu happamuutta antava raaka-aine, minä vaihdoin maito/vesi ainekset piimään jolloin tuotteesta tulee setsuuri.