Setsuurin valmistus on helppoa, ja se sopii loistavasti kaikkien kylmien kalaruokien kumppaniksi. Setsuurileipä on loistavaa myös paahdettuna, jolloin sen mausteisuus korostuu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 kpl
Helppo
Setsuuri
Ainesosat
50
g
tuorehiivaa
1
dl
vettä
4
dl
maitoa
1,2
dl
siirappia
1
dl
ruokosokeria
2
tl
suolaa
1
tl
kuminaa
1
tl
jauhettua anista
2
tl
fenkolinsiemeniä
2½
dl
ruissihtijauhoja
125
g
sulatettua voita
1
l
vehnäjauhoja
Vaiheet
-
Murenna hiiva lämmitettyyn vesi-maito-seokseen. Sekoita.
-
Lisää mukaan siirappi, sokeri, suola ja mausteet.
-
Lisää mukaan ruisjauhot ja sulatettu voi.
-
Lisää sitten vehnäjauhot koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
-
Leivo taikina leiviksi ja anna kohota vielä 20 minuuttia. Paista leipiä 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.