Juhlapyhien ja pikkujoulujen jälkeen maistuu kevyt pehmeä parsa-kukkakaalikeitto. Tämä on erittäin helppo ja nopea tehdä ja maistuu samettisen pehmeältä. Keiton kruunaa valkosipuliset krutongit ja/tai paahdetut auringonkukansiemenet.
Samettinen parsa- kukkakaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
Keiton ohje:
1. Pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi. Kuullota niitä keittokattilan pohjalla pienessä määrässä öljyä tai voita. Lisää mausteet ja anna mausteiden herätä hetken aikaa.
2. Lisää kattilaan vesi. Kun vesi kiehuu lisää kasvisliemikuutio ja puhdistetut/pilkotut parsa- ja kukkakaalit. Keitä n.15 min. (Kunnes kaalit ovat pehmeitä.)
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai hieman jäähtyneenä blenderissä useammassa erässä.
4. Kuumenna keitto uudelleen. Lisää soseutettuun keittoon kerma. Maista! Lisää tarvittaessa lisää ohjeessa olevia maustetita.
5. Tarjoa keitto leipäkrutonkien ja/tai paahdettujen auringonkukkasiemenien kanssa.
Ruiskrutongit:
1. Leikkaa ruisleipäviipaleet pieniksi kuutioiksi. Silppua valkosipulit.
2. Paista krutonkeja paistinpannulla öljyssä (lkeskilämmöllä). Lisää valkosipulimurska ja mausteet. Anna rapeutua n.5 min.
3. Kaada krutongit hetkeksi talouspaperin päälle jäähtymään.
Paahdetut auringonkukansiemenet:
Paahda siemeniä kuivassa pannussa vaalean ruskeiksi (ei öljyä) hetken aikaa. Älä polta! Siemenet paahtuvat parissa minuutissa! Siemenet maistuvat ihanan pähkinäiseltä paahdettuna.
Resepti: Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä