Pehmeä maa-artisokkakeitto lämmittää sielua ja kroppaa kylmänä talvipäivänä.
Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Kymmenennessä jaksossa Hans valmistaa maa-artisokkakeittoa ja Croque Madame -leipiä. Voit kuunnella jakson Suplasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Hansin maa-artisokkakeitto
Ainekset
600
g
maa-artisokkia
2–3
jauhoista perunaa
3–4
salottisipulia tai 1–2 sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
4–6
dl
vettä
2–3
dl
kermaa
suolaa ja pippuria
3–4
rkl
voita
Työvaiheet
- Kuori perunat ja maa-artisokat ja nosta ne odottamaan kulhoon kylmään veteen. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja kuullota hetki (älä ruskista). Valuta maa-artisokat ja (tarvittaessa puolitetut) perunat ja kumoa ne kattilaan. Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Painele massa siivilän läpi toiseen kattilaan tai soseuta tehosekoittimessa sileäksi. Lisää vettä, jos keitto jää koostumukseltaan liian paksuksi. Lisää kerma, mausteet ja kiehauta. Lisää lopuksi voi, tarkista maku ja kuohkeuta keitto joko sauvasekoittimella tai vispilällä.
Oikein hyvä.