Jos rakastat täyteläistä maustekakkua, tässä on uusin ihastuksesi. Voita, tuorejuustoa ja jogurttia yhdistäviä kakkuja tulee ohjeella kaksi. Ne sopivat myös pakastettaviksi.
Klassisissa kahvikakuissa on usein ihanan kotoisa maku. Parhaita kahvikakkuja ovat mehevät maustekakut, joiden maku vain syvenee säilytettäessä.
Tässä kakussa kanelin, kardemumman ja inkiväärin makutrio pääsee hyvin oikeuksiinsa. Maun salaisuutena on taikinaan lisätty tuorejuusto, joka antaa kakkuun yhdessä jogurtin kanssa hivenen hapokkuutta.
Ohjeella valmistuu kaksi täyteläistä ja pehmeää maustekakkua. Voit valmistaa kakut yhtä hyvin niin rengasvuokiin kuin suorakaiteen mallisiin vuokiin. Tärkeintä on, että kakut mahtuvat kypsymään uuniin yhtä aikaa.
Maustekakut sopivat hyvin pakastettavaksi. Kuorrutus kannattaa kuitenkin lisätä pinnalle vasta ennen tarjoilua.
Vaalea maustekakku
Ainesosat
Vaiheet
-
Anna voin ja tuorejuuston lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen leipomista.
-
Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele 2 keskikokoista rengasvuokaa (vetoisuus noin 1,5 l). (Tarkista, että vuoat mahtuvat yhtä aikaa uuniin.)
-
Vatkaa pehmeä voi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella täydellä teholla kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, pari minuuttia. Lisää tuorejuusto ja vatkaa seos sileäksi. Kaavi välillä kulhon reunat nuolijalla ja kääntele seosta myös kulhon pohjalta, jotta siitä tulee tasaista.
-
Lisää sokeri ja vaahdota huolellisesti pari minuuttia. Sekoita jogurtti ja vanilja joukkoon. Lisää kananmunat seokseen yksitellen ja vatkaa vain sen verran, että munat juuri ja juuri sekoittuvat taikinaan.
-
Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Kääntele jauhoseos nuolijalla taikinaan, sekoita hyvin, mutta älä vatkaa.
-
Jaa taikina vuokiin ja tasoita pinta kylmään veteen kostutetulla nuolijalla. Paista uunissa 40 minuuttia, peitä kakut sitten foliolla ja kypsennä vielä 30–45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
-
Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämmössä liinan alla, kunnes vuokaan pystyy koskemaan. Irrota kakun reunat vuoasta veitsen avulla ja kumoa vuoat ritilälle. Anna kakkujen jäähtyä vuokien alla huoneenlämpöisiksi.
-
Kuorruta kakku juuri ennen tarjoilua. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää maito. Sekoita ja lisää sitruunamehua 1 tl kerrallaan, kunnes kuorrute on valuvaa. Kaada se kakulle ja koristele omenaviipaleilla.