Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Grillaus
15:30 | 17.6.2022

Salsa verde -ahvenet

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Suomustetun ahvenen nahka paistuu grillissä rapean maukkaaksi. Jos grillaat ahvenet suomuineen, repäise nahka pois ennen syömistä, ja levitä salsa verde -tahna kaloille.

Pikkukalojen grillaaminen onnistuu parhaiten halsterilla, jolloin kaloja voi helposti käännellä ja kypsyminen on tasaista. Kalat ja halsteri öljytään ennen kypsentämistä, jotta kalat eivät tartu kiinni halsteriin.

Yrttinen salsa verde -tahna levitetään kypsien ahventen päälle. Tässäkin ohjeessa kalat suomustetaan ennen kypsentämistä, koska rapeaksi grillattu ahventen nahka on todella maukasta. Peratut ahvenet voi kypsentää halsterissa tietysti myös suomuineen. Silloin nahka repäistään kypsän kalan päältä, ja salsa verde -tahna lusikoidaan ahvenille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo

Salsa verde -ahvenet

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
isoa tai 12 keskikokoista
perattua ja suomustettua ahventa
1–1½
tl
hienoa merisuolaa
1–2
rkl
öljyä
Salsa verde -maustetahna
50
g
pehmeää voita
2
rkl
öljyä
2
hienonnettua valkosipulinkynttä
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
2
rkl
hienonnettua timjamia
2
rkl
pieniä hienonnettuja kapriksia
1
tl
raastettua sitruunankuorta
ripaus suolaa

Vaiheet

  1. Sekoita pehmeän voin joukkoon kaikki salsa verde -tahnan ainekset.

  2. Huuhtaise ahvenet kylmällä vedellä ja pyyhkäise kuivaksi talouspaperilla. Ripottele suolaa ahvenien sisälle ja päälle. Sipaise kaloille öljyä. Öljyä myös halsteria kevyesti niin kalat irtoavat kypsänä siitä paremmin.

  3. Aseta ahvenet halsteriin ja sulje halsteri napakasti. Kypsennä kaloja grillissä tai hiilloksella noin 3–5 minuuttia molemmin puolin.

  4. Levitä kypsien kuumien ahvenien päälle salsa verde -tahnaa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
päivän katiska
ahven
grillaus
salsa verde
grillauskastike

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini