Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Grillaus
8:30 | 13.7.2022

Grillattu kolmen juuston leipä

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Grilled cheese on kiistämättä kaikkien lohturuokien listavoittaja. Siihen ei koskaan kyllästy, vaikka sen perusidea on hyvin yksinkertainen: juustoa, juustoa ja enemmän juustoa!

Täydellinen ruokaisa iltapala juhlinnan jälkeen tai seuraavan aamun pelastava herkkuleipä. Grilled cheese on vastaus moneen hetkeen, myös rankan päivän jälkeiseen rentoutumiseen sohvalla.

Täydellinen juustoleipä syntyy useamman juuston kombosta. Leipien väliin laitetaan siivuja ihanan pikanttia cheddaria sekä vaaleaa ja pehmeää provolonea. Provolone on italialainen juusto, joka on erittäin suosittu amerikkalaisten lounasleivissä. Näiden lisäksi leivät sivellään maustamattomasta tuorejuustosta ja cheddarraasteesta sekoitetulla levitteellä.

Rapean ja paistuneen pinnan leipiin takaa majoneesi, jolla leipien kannet sivellään ennen kuumalle pannulle tai grillille pistämistä. Extramaukkaan herkun saat kun käytät aiolia eli valkosipulimajoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo

Grillattu kolmen juuston leipä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

TUOREJUUSTOLEVITE
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
raastettua (cheddar)juustoa
ripaus suolaa
LISÄKSI
8
palaa kovakuorista (hapanjuuri)leipää
8
cheddarsiivua
8
siivua provolonea (tai monterey jackia tai muuta vahvaa juustoa)
VOITELUUN
¾
dl
aiolia

Vaiheet

  1. Sekoita tuorejuusto, juustoraaste ja suolaripaus tasaiseksi levitteeksi.

  2. Laita leipäviipaleet leikkuulaudalle tai leivinpaperin päälle ja päällystä puolet leivistä kahdella cheddarviipaleella. Laita provoloneviipaleet lopuille leiville. Levitä tuorejuustoa kaikille leiville. Paina leivät yhteen.

  3. Valele paistopuoli aiolilla ja grillaa noin 2 minuuttia. Valele toisellekin puolelle aiolia, käännä leipä, paina ja grillaa toiset 2 minuuttia. Nauti heti kuumana ja valuvana.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
grillaus
juustoleipä
grillattu leipä

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini