Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
18:20 | 29.11.2023

Valkosuklaa-viikuna-maustekakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mehevän maustekakun voi leipaista jo kolme päivää etukäteen ja täyttääkin päivää tai paria ennen nautiskelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16–20 palaa
1 t 20 min + pari päivää
Helppo

Valkosuklaa-viikuna-maustekakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
voita
3
dl
sokeria
3
munaa
5
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
piparkakkumaustetta
1
dl
mantelijauhetta
2
dl
appelsiinimehua
Kostutus
1
dl
appelsiinimehua
Täyte
100
g
valkosuklaata
4
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
viikunahilloa
Koristelu
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
tomusokeria
pipareita
kaakao-taatelipalloja (esim. Pirkka)

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 20–24 cm) pohjalle.
  2. Vatkaa notkea voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon ja jatka vatkaamista.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Siivilöi taikinaan. Lisää vielä mantelijauhe ja appelsiinimehu. Sekoita taikina nopeasti sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä taikina kakkuvuokaan.
  4. Paista kakkua uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai niin kauan, ettei kakku tytise keskeltä.
  5. Kaada jäähtyneen kakun kostukkeeksi appelsiinimehua. Anna kakun mehustua vuoassa yön yli.
  6. Valmista täyte. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä liedellä tai mikrossa. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä hieman jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään kerrokseen. Laita pohjakerros takaisin kakkuvuokaan. Levitä päälle viikunahilloa ja valkosuklaavaahtoa. Jatka kerros kerrokselta. Jätä kakun päällimmäinen kerros paljaaksi.
  8. Anna kakun vetäytyä kelmulla peitettynä jääkaapissa päivän tai pari.
  9. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi ja lisää sokeri. Lusikoi kerma kakun pinnalle. Koristele kakku pipareilla ja kaakao-taatelipalloilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
maustekakku
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut
makea joululeivonta

Suosituimmat

Puolukkalammas

Maailman paras riisipuuro

Rommirusinakakku

Taatelikakku

Karviais-punaherukkahilloke

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini