Vastustamaton kakku kootaan kirsikoista, kinuskivaahdosta ja marengista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10
30 min + 2 t
Helppo
Kirsikka-kinuskikakku
Ainesosat
4
valkuaista
2¼
dl
sokeria
2
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
1
tl
balsamietikkaa
Täyte
2
dl
vispikermaa
200
g
kinuskituorejuustoa
2
dl
kirsikoita (tai säilöttyjä hapankirsikoita)
Koristeluun
1
dl
kirsikoita
syötäviä kukkia
½
dl
pistaasipähkinöitä
Vaiheet
- Kuumenna uuni 120 asteeseen. Peitä pelti leivinpaperilla. Piirrä paperille lautasen avulla kaksi ympyrää (ø 20–22 cm).
- Erottele valkuaiset. Vatkaa kulhossa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä. Siivilöi sekaan maissijauho. Lisää etikka tippa kerrallaan. Sekoita hyvin.
- Lusikoi ja tasoita marenkimassa ympyröihin. Paista marenkeja noin 1 tunti 45 minuuttia. Katkaise uunin virta, avaa luukku raolleen ja jätä marengit kuivumaan vielä muutamaksi tunniksi.
- Vaahdota kerma. Yhdistä vaahto tuorejuustoon. Kokoa kakku: Levitä puolet täytteestä sekä kirsikat marenkilevylle. Nosta päälle toinen levy, levitä loppu vaahto ja koristele. Tarjoa kakku saman tien.
Vinkki! Tuorejuusto ja marenki ovat makeita, joten täyte ei tarvitse sokeria.