Glorian ruoka & viini 4/2024

Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Kevään juhlakausi on avattu! Glorian ruoka & viini -lehden 25-vuotisjuhlanumero on täynnä ikisuosikkeja ja uusia ideoita juhlatarjoiluun.

Glorian ruoka & viini -lehden ensimmäinen numero ilmestyi 25 vuotta sitten. Synttäreiden kunniaksi uusi lehti on juhlaa kannesta kanteen. 

Kevään juhlien buffapöytä notkuu toinen toistaan herkullisempia suolaisia tarjottavia. Ikisuosikki pastasalaatti valmistetaan trendikkäästi ja höystetään parsalla kauteen sopivaksi. Korean tyyliin maustettu härkä ja Via Carotan kastikkeella valeltu vihreä salaatti takaavat, ettei kukaan poistu juhlista nälkäisenä. Ammattilaisten vinkit auttavat juhlien järjestämisessä.

Eikä juhlia ilman kakkuja! Kannen melba-mascarponetäytekakun lisäksi löydät lehdestä monta ihanaa leivontaohjetta, jotka tulevat käyttöön kevään juhlissa. Leivo vapuksi sitruunamunkkeja, äitienpäiväksi tosca-juustokakkua ja valmistujaisiin ikihyvä brita tai kukkasin koristeltu valkosuklainen peltikeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kevät on myös yrttien juhlaa. Viinin kanssa -juttu on omistettu tällä kertaa ihanan yrttisille, keväisille pääruoille. Jutusta voi lukea, mikä viini kannattaa korkata keveillä ja mikä puolestaan vahvoilla yrteillä kuten rosmariinilla maustettujen ruokien seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkit kevään parhaisiin kuohuviineihin löytyvät puolestaan sivulta 66. Lue, mitä kuohuvaa viinitoimittajat suosittelevat maljajuomaksi tai vappubrunssille.  

Entä mitkä herkut ovat jääneet lukijoiden ja toimituksen mieleen aiemmilta vuosilta? Toiveuusinnoille omistettu juttu tarjoaa ohjeet niin blinipannariin, lakulimppuun kuin maailman parhaaseen ratatouilleen.

Kuplivaa kevättä!

PS Äitienpäivän aamun voi aloittaa rennosti pannareilla! Katso ihanat ideat tarjoiluun sivulta 26. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla