Pekonikääre ja sisälle sipaistu valkosipulinen persiljavoi maustavat kanan meheväksi.
Kanakääröt
Ainekset
Työvaiheet
-
Levitä paistileikkeet työlaudalle. Leikkaa leikkeisiin sivuttainen viilto. Hiero leikkeiden sisään suolaa ja pippuria.
-
Notkista voi. Silppua sekaan valkosipuli ja persilja. Levitä myös yrttivoi leikkeiden sisään ja kiedo ympärille pekonisiivu.
-
Paista leikkeitä pannulla niin, että pekoni ruskistuu.
-
Kypsennä kääröt hauduttamalla niitä pannulla miedommalla lämmöllä 20 minuuttia. Voit kypsentää kääröt myös 200-asteisessa uunissa samassa vuoassa rypäleiden kanssa.
Paahdetut viinirypäleet
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Pese ja kuivaa rypäleet. Jaa isot rypäletertut pienemmiksi uunipellille leivinpaperin päälle.
-
Lorauta päälle öljyä ja balsamicoa. Silppua päälle rosmariinia.
-
Kypsennä rypäleitä uunissa 15 minuuttia. Suolaa kevyesti. Tarjoa kuumana tai kylmänä.