Fiinistä ulkonäöstään huolimatta kakku on vaivaton pyöräyttää. Muutama lehti ja kukka kruunaa koristelun.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10–12
1 t + 45 min
Helppo
Mustikka-kookoskakku
Ainesosat
8
dl
mustikoita (täytteeseen, kuorrutukseen ja koristeeksi)
Pohja
4
munaa
1½
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl
kookoshiutaleita
Kookoskiisseli
4
dl
kookosmaitoa (extra smooth, esim. Santa Maria)
2
rkl
perunajauhoja
1
keltuainen
½
dl
sokeria
1
dl
kuohukermaa
Kostutus
1½
dl
vettä
2
rkl
sokeria
1
rkl
limetin mehua
Kuorrutus
3
dl
kuohukermaa
½
kookoskiisselistä
2
rkl
sokeria
Lisäksi
voita ja korppujauhoja kakkuvuokaan
Vaiheet
- Valmista pohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (ø 24 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikinaan kookoshiutaleet. Kaada vuokaan.
- Kypsennä kakkua 45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun puiseen tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen irrotusta.
- Mittaa kakun paistuessa kookosmaito, perunajauho, keltuainen ja sokeri kattilaan. Sekoita ja keitä noin 5 minuuttia tai kunnes kiisseli pulpahtaa ja sakenee. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele vaahto jäähtyneen kookoskiisselin joukkoon.
- Sekoita vesi, sokeri ja limettimehu pienessä kulhossa. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen kerrokseen. Kostuta alin kerros ja levitä sille neljännes kookoskiisselistä ja 2 dl mustikoita. Tee toinen kerros samoin. Kostuta ylin kerros.
- Valmista kuorrutus. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta 1 dl mustikoita ja 2 rkl sokeria sauvasekoittimella. Yhdistä varovasti käännellen kermavaahto, mustikkasose ja puolet kookoskiisselistä. Levitä kuorrutus lastalla rennosti kakun pintaan ja reunoille. Laita loput mustikat kakun pinnalle.