Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Grillaus
8:00 | 24.7.2024

Kasvisburgeri

Lisää omaan keittokirjaan
Hyvä terveys on lisännyt 497 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Avoburgeri kootaan sämpylän puolikkaalle ja päälle kasataan meheviä grillikasviksia, lempeää leipäjuustoa ja kirpeitä kurkkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Kasvisburgeri

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

HÖLSKYKURKUT
2
avomaan kurkkua
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
KASTIKE
1
dl
majoneesia (rasvaa 30 %)
2
tl
kokojyväsinappia (Dijon)
MARINADI
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
rkl
öljyä
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
1
kesäkurpitsa
1
munakoiso
200
g
leipäjuustoa
2
hampurilaissämpylää
8
dl
baby-pinaattia

Vaiheet

  1. Leikkaa kurkut viipaleiksi ja laita tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu, lisää sokeri sekä suola. Sulje kansi ja hölskytä puolisen minuuttia. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa burgerin valmistumisen ajan.

  2. Sekoita majoneesin joukkoon sinappi.

  3. Leikkaa kesäkurpitsa viistoon leveiksi lanteiksi. Leikkaa munakoiso pyöreiksi, reilun puolen sentin kiekoiksi. Laita kasvikset laakeaan kulhoon. Pese ja raasta sitruunankuori ja lisää kulhoon yhdessä öljyn ja suolan kanssa. Kääntele kasviksia niin että maut tasoittuvat.

  4. Leikkaa leipäjuusto vaakaan halki kahdeksi ohuemmaksi kiekoksi ja leikkaa kiekot edelleen 2–3 osaan. Halkaise sämpylät.

  5. Grillaa kasviksia keskilämmöllä noin 1½ minuuttia. Käännä, levitä leipäjuusto munakoisokiekoille, ja jatka grillaamista kansi kiinni toiset 1½ minuuttia.

  6. Lämmitä leivät grillissä viimeisen puolen minuutin aikana.

  7. Lusikoi majoneesi leiville ja lado hölskykurkkuja, kesäkurpitsaa, pinaattia ja leipäjuustolla gratinoituja munakoisokiekkoja päälle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
kasvisburgeri
Hampurilainen
grillaus
Vege

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini