Sahramivoi on yksinkertainen ja ylellinen pastakastike melkeinpä sellaisenaan. Kun sattumiksi lisää pulskia ravunpyrstöjä, joulun juhlapasta on valmis. Älä unohda verigreippiä, se antaa makuun raikkauslisän.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Verigreippi-rapupasta
Ainesosat
250
g
fettucinepastaa
RAPU-VOIKASTIKE
1
prk (150 g)
jokiravunpyrstöjä
1
iso (luomu)verigreippi
100
g
voita
½
tl
kokonaisia sahraminluotteja
1
rkl
vettä
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
Vaiheet
- Valuta ravunpyrstöt.
- Pese verigreippi huolellisesti. Raasta puolet kuoresta hienoksi. Kuori greippi terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen ja leikkaa se kalvottomiksi viipaleiksi. Ota leikkuulaudalle irronnut mehu talteen. Purista mehu talteen myös kuorenpaloista. Mehua tulisi
olla yhteensä ½ dl. - Kuutioi voi kattilaan. Lisää verigreipin kuori, sahrami ja vesi. Kuumenna hiljalleen välillä sekoitellen. Lisää verigreipin mehu ja nosta liedeltä.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kääntele ravut voikastikkeen joukkoon ja sekoita kastike pastan kanssa.
- Lisää verigreippiviipaleet pastaan. Mausta sormisuolalla ja pippurilla.