
Lytätyt ja rapeaksi uunissa paahdetut perunat ja kylmä fetakastike ovat passeli pikkusuolainen ja huiman hyvä lisuke. Kastikkeita vaihtamalla voit muunnella reseptiä lähes loputtomiin.
Mäiskyperunoiden idea on kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä: peruna paahtuu lytättynä tasaisesti ja kauttaaltaan. Jotta perunan voi litistää, se tulee kuitenkin kypsentää ensin. Oheisessa ohjeessa perunat keitetään kypsiksi, mutta voit yhtä hyvin myös esipaahtaa ne uunissa.
Kypsät perunat lytätään kasaan, sivellään mausteöljyllä ja tuikataan uuniin paahtumaan. Kun uuni on kunnolla kuuma, perunat paahtuvat loppuun noin vartissa.
Sillä aikaa ehtii sekoittaa lisukkeena tarjottavat tahnat. Oheisessa ohjeessa niitä on kaksi, joista toinen valmistetaan fetasta ja jogurtista ja toinen oliiveista.
Parhaiten lytättyinä paahdettaviksi sopivat keskikokoiset kiinteät perunat.
Mäiskyperunat
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat huolellisesti ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 20 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä hetki.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita keitetyt perunat uunipellille ja litistä niitä hiukan kauhalla tai kädellä.Sekoita öljy, suola ja pippuri keskenään ja pirskottele mausteöljy perunoiden päälle. Paahda uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kauniin ruskeita ja rapeita pinnaltaan.
- Murustele ja sekoita feta jogurtin joukkoon.
- Tee oliivitahna. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi ja jätä se odottamaan. Purista sitruunasta 2 tl mehua. Mittaa kaikki oliivitahnan aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
- Hienonna lehtipersilja. Lusikoi fetakastike ja oliivitahna perunoille. Viimeistele ruoka persiljalla ja sitruunankuorella.
Ei kai kuorineen laiteta perunoita siihen uunipellille ja litistellä? Kuorineen?
Ei kai kuorineen laiteta perunoita siihen uunipellille ja litistellä? Kuorineen?
Jos perunat huolellisesti pesee, voi sen kuorenkin syödä. Tehdäänhän kuorellisesta perunasta lohkoperunoitakin.
Kuorihan on se terveellisin ja maukkain osa perunaa. Pesee vain ennen valmistusta.
Tänään tein, ja kyllä, hyvin pestyt perunat kuorineen ehdottomasti! .Sovelsin fetakastikkeen siten, että yhdistin sinne oliivit (tehosekoittimessa käytetyt), mausteiksi hiukan sitruunan mehua, hiukka mustapippuria myllystä ja auramurua... Taivaallisen hyvää !