Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
12:06 | 2.4.2014

Saltimbocca-sliderit broilerista

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Nämä burgerit ovat niin pieniä, että ne häviävät melkein huomaamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 kpl
30 min
Keskivaikea

Saltimbocca-sliderit broilerista

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
broilerin rintafileetä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
muutama
salvianoksa
8
viipaletta
pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
Lisäksi
8
pientä sämpylää
1
dl
kaprismajoneesia
1
ruukku
rucolaa
1 1/2–2
dl
parmesaanilastuja

Vaiheet

  1. Tee ensin kaprismajoneesi.
  2. Nuiji broilerinfileet ohuiksi. Leikkaa ne kahtia. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele salvianlehtiä fileille. Kietaise pekoni- tai kinkkuviipaleet fileiden ympäri ja kiinnitä ne cocktailtikuilla.
  3. Paista broilerit kypsiksi keskilämpöisessä grillissä, noin 8 minuuttia. Kääntele muutamia kertoja kypsymisen aikana. Tarkista kypsyys työntämällä terävä veitsenkärki fileen paksuimpaan kohtaan. Kun sieltä tihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää. Poista tikut fileistä.
  4. Halkaise sämpylät ja grillaa niihin rapea pinta. Levitä hieman kaprismajoneesia sämpylöille. Nosta rucolaa, parmesaania ja broilerifileet päälle. Viimeistele lopulla majoneesilla.

Vinkki! Saat burgereista todella runsaan makuisia, jos vaihdat parmesaanin gorgonzolaan tai muuhun sinihomejuustoon. 

Saltimbocca-burgerit höystetään pekonilla ja parmesaanilla, joten suolaisuuden kumppaniksi tarvitaan rukiinen, makeahko olut, joka silti pysyy ihastuttavan raikkaana. Hartwall Gourmet Tumma Ruokaolut, 2,60 e/0,5 l, on loistovalinta tälle burgerille. (Juomasuositus Mikko Salmi)

Majoneesin perusohje

Ainesosat

1
huoneenlämpöinen kananmunankeltuainen
1
rkl
valkoviinietikkaa tai sitruunan mehua
½
tl
sinappia
½
tl
sokeria
¼
tl
(sormi)suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1 1/2–2
dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä

Vaiheet

  1. Sekoita keltuainen, etikka, sinappi ja mausteet kulhossa.
  2. Lisää öljyä ensin tipoittain, samalla vatkaten. Kun seos alkaa paksuuntua, valuta öljyä ohuena nauhana

 

Kaprismajoneesi

Ainesosat

1
dl
majoneesia (ks. perusohje)
1–2
rkl
pieniä kapriksia
(hienonnettuja yrttejä)

Vaiheet

  1. Yhdistä majoneesi ja kaprikset.
  2. Lisää halutessasi muutama ruokalusikallinen hienonnettuja, tuoreita yrttejä, kuten lehtipersiljaa tai ruohosipulia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
salvia
Saltimbocca
Broileri
Hampurilainen
Pekoni
grillaus
juhannus
juhlat
Felix: majoneesi
kot kot
Kot kot
Kemut
Grillaus
Juhannus

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini