Anna Talasniemen suosikkikeitto maistuu kesähelteellä. Kylmän keiton yllätysmakuina ovat rosmariini ja mansikka.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min + 1 t
Helppo
Viileä paprika-mansikkakeitto
Ainesosat
4
isoa, punaista paprikaa
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
2
kypsää tomaattia
½
l
mansikoita
½
rkl
hienonnettua rosmariinia
4
rkl
hunajaa
½
dl
auringonkukkaöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Huuhtele paprikat ja halkaise ne. Poista kannat, siemenet ja valkoiset sisäkalvot. Kuori sipulit. Paloittele paprikat, salottisipuli ja tomaatit. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Mittaa kaikki ainekset mustapippuria lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai korkeaan kulhoon, jos käytät sauvasekoitinta. Soseuta. Jos keitto tuntuu liian sakealta, lisää tilkka vettä.
- Anna keiton maustua ja viiletä jääkaapissa noin tunti. Jaa keitto tarjolle laseihin ja rouhi pippuria pinnalle.