Edullinen ramenkeitto valloittaa maailmaa New Yorkista Lontooseen. Suomessa mausteisessa liemessä hautuvat kana ja suppilovahverot.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t
Helppo
Kanaramen
Ainesosat
n. 2
l
ramenkeiton lientä (ks. ohje alempaa)
4
maustamatonta broilerinleikettä
4
rkl
vaaleaa soijakastiketta
2
rkl
mirin-riisiviiniä
4
kananmunaa
4
kerää munanuudeleita
1
rkl
rypsiöljyä
1
l
suppilovahveroita tai siitakesieniä
4
minipaksoita tai 4 tavallisen paksoin tai kiinankaalin lehteä
kevät- tai ruohosipulia
1 ½
punaista chiliä
Vaiheet
- Irrota luut broilerinleikkeistä lientä varten. Laita liemi hautumaan (ks. ohje alempaa).
- Sekoita broilerinleikkeet, soija ja mirin kulhossa. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia.
- Keitä munia 8 minuuttia ja nosta ne kylmään veteen. Keitä nuudelit erillisessä kattilassa paketin ohjeen mukaan, noin 4 minuuttia. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä. Sekoita öljy joukkoon.
- Perkaa ja paloittele sienet. Jos suppilovahverot ovat vetisiä, haihduta niistä neste kuumassa paistinpannussa. Muuten voit käyttää sienet raakoina.
- Huuhtele paksoi ja irrottele ulommaiset lehdet. Jos käytät kiinankaalia, leikkaa kaali reiluiksi paloiksi.
- Paista broilerinleikkeitä kuumassa pannussa öljyssä 3 minuuttia. Kun leikkeet ovat saaneet pintaansa kauniin värin, laske lämpöä ja jatka paistamista noin 6 minuuttia eli kunnes liha on sisältä mehevän kypsää. Mausta pinta halutessasi ripauksella suolaa.Tee ramenliemi loppuun. Kiehauta liemi ja lisää sienet ja paksoi. Anna hautua 3 minuuttia, niin että kasvikset jäävät napakoiksi.
- Kokoa annokset. Leikkaa broilerileikkeet viipaleiksi. Leikkaa kevätsipuli ja chili renkaiksi. Kuori ja halkaise munat. Lisää nuudeleita, lientä, sieniä ja paksoita keittokulhoihin. Asettele viipaloitu broileri, munat, kevätsipuli ja chili päälle.
Vinkki! Jos haluat tehdä keitosta kasvisversion, korvaa broileri pehmeällä, maustamattomalla tofulla.
Hieman tulisen kanaramenin kanssa maistuu perinteiseen tyyliin vihreä tee tai lagerolut. Kokeile japanilaista, yrttistä ja raikasta Asahi Super Dry -olutta, 2,65 e/0,33 l, tai kiinalaista, aavistuksen pähkinäistä Tsingtaoa, n. 2,30/0,33 l. (JUOMASUOSITUSChristina Aaltio)
Ramenkeiton liemi
Ainesosat
4
broilerinleikkeen luut
2
l
vettä
1
porkkana
1
sipuli
½
punaista chiliä
n. 4 rkl
/ 4 ps misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
mirin-riisiviiniä
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Laita luut kattilaan. Lisää vesi. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli joukkoon. Viipaloi chili ja lisää liemeen. Hauduta kannen alla 40 minuuttia. Kuori vaahto pois liemen pinnalta kiehumisen alussa.
- Siivilöi ramenliemi toiseen kattilaan. Lisää miso, riisiviinietikka, mirin, suola sekä vettä tarpeen mukaan: lientä tarvitaan vähintään 4 dl/annos.