Alkukesän herkut maistuvat raikkaassa salaatissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti
Ainekset
500
g
vihreää parsaa
250
g
mansikoita
150
g
vuohenjuustoa
1
dl
cashewpähkinöitä
6
dl
vuonankaalia
1
kpl
viinisuolaheinäruukkua
2
rkl
rosmariinisilppua
Hunaja-balsamicokastike
3,5
rkl
öljyä
3
rkl
balsamicoa
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Työvaiheet
- Valmista salaatinkastike sekoittamalla keskenään kaikki kastikkeen ainekset. Nosta sivuun.
- Kuori parsat vain jos kuori vaikuttaa paksulta, poista kova tyviosa. Pane parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä 2–3 minuutin ajan, kunnes parsat ovat napakan pehmeitä. Nosta valumaan siivilään tai puhtaan talouspyyhkeen päälle.
- Paahda pähkinät kuumalla kuivalla pannulla ja nosta sivuun. Huuhdo ja siisti vuonankaali. Kuivaa se salaattilingossa tai talouspyyhkeen sisässä. Paloittele parsat sopiviksi suupaloiksi. Perkaa ja lohko mansikat. Paloittele vuohenjuusto.
- Kokoa salaatit annoksiksi lautasille, ripottele päälle silputtua tuoretta rosmariinia ja tarjoa heti salaatinkastikkeen kanssa.