Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
13:19 | 19.11.2013

Lohidonburi

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Kiia Renko KUVA Pia Inberg

Lohidonburi on japanilainen riisiruoka, joka syödään trendikkäästi kulhosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 minuuttia
Keskivaikea

Lohidonburi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

250
g
puuroriisiä
4
dl
vettä
1
dl
riisiviinietikkaa
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
4
rkl
miriniä
4
tl
riisiviinietikkaa
1
kpl
kevätsipulia
1
tl
raastettua inkivääriä
300
g
lohifileetä
Liemi
Marinadi
Lisäksi
Koristeluun
lehtipersiljaa, korianteria tai mizunaa
mätiä

Vaiheet

  1. Huuhtele riisi juoksevan, kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Liota riisiä kattilassa kylmässä vedessä vielä 20 minuuttia. Valuta vesi pois. Kaada riisi takaisin kattilaan ja laske kattilaan 4 dl vettä. Kiehauta, alenna lieden lämpöä ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  2. Mittaa kattilaan riisiviinietikka, sokeri ja suola. Keitä, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä haaleaksi. Kumoa jäähtynyt riisi laakeaan vatiin ja lisää liemi joukkoon. Sekoita hyvin. Peitä riisi leivinpaperilla ja levitä päälle astiapyyhe, ettei riisi kuivu. Säilytä riisiä viileässä siihen saakka kunnes kokoat annokset.
  3. Leikkaa lohi muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita marinadiaineet yhteen. Kääntele lohiviipaleita kulhossa marinadissa ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
  4. Kokoa annokset. Laita maustettua riisiä annoskulhojen pohjalle ja päälle yrttiä sekä maustettuja lohiviipaleita. Koristele mädillä. Tarjoa heti.

Vinkki! Laita erillisiin kulhoihin japanilaista soijakastiketta ja wasabia. Tarjoa donburin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
japanilainen
Lohi
donburi
riisi
Päivän katiska
Etno

Suosituimmat

Taatelikakku

Sitruunasiika ja ruskistettu voikastike

Lihapullapasta

Yrttinen kauratabbouleh

Hansin maa-artisokkakeitto

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini