Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t 15 min + 30 min
Helppo
Manteli-mansikkatorttu
Ainesosat
125
g
mantelimassaa
125
g
huoneenlämpöistä voita
1
kananmuna
4
dl
jauhoja
Täyte
150
g
mantelimassaa
75
g
huoneenlämpöistä voita
1
kananmuna
Päälle
3/4
l
tuoreita marjoja ja hedelmäpaloja, esimerkiksi mansikoita, mustikoita yms.
1 1/2
dl
laimeaa sitruunamehua
1
dl
hyytelösokeria
Vaiheet
- Pane monitoimikoneen kulhoon mantelimassa ja voi. Anna käydä tasaiseksi ja sekoita sitten joukkoon kananmuna sekä jauhot.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja nosta pakastimeen 15 minuutiksi. Pane monitoimikoneen kulhoon täytteen ainekset ja käytä seos tasaiseksi.
- Lisää täyte piirakkavuokaan pohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsää ja täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.
- Päällystä pinta marjoilla ja hedelmäpaloilla. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja lisää siihen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Hämmennä, kunnes liemi kirkastuu.
- Valele kiille tortun pinnalle. Nosta viileään vielä puoleksi tunniksi.