Lämmittävä kikhernepasta viimeistellään manteleilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
30 min
Helppo
Mausteinen kikhernepasta
Ainesosat
300
g
täysjyväpastaa
6
ohutta siivua
serrano-kinkkua
1
pieni keltasipuli
2
isoa valkosipulinkynttä
1
tl
inkivääritahnaa
1
tl
jeeraa eli juustokuminaa
2
rkl
öljyä
1
prk
(285 / 170 g) kypsiä kikherneitä
1
tl
tahinia
½
dl
sitruunanmehua
½-1
tl
suolaa
100
g
lehtikaalin tai pinaatin lehtiä
2–3
rkl
valmiiksi paahdettuja ja suolattuja manteleita
Vaiheet
- Keitä ja valuta pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paahda kinkkuviipaleita kevyesti pinnoitetulla pannulla ja nosta sivuun.
- Kuullota öljyssä ohueksi viipaloitu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet, inkivääritahna ja jeera. Lisää pannulle valutetut kikherneet, tahini, sitruunanmehu, tilkka vettä ja suola.
- Kuumenna hetken ajan seosta sekoitellen ja lisää sitten pilkotut pinaatin tai lehtikaalin vihreät lehdet.
- Kääntele lopuksi joukkoon kypsä pasta ja pilkottu, paahdettu kinkku sekä rouhitut mantelit. Tarkista maku. Tarjoa heti.